Autor Téma: Má to cenu ?  (Přečteno 8229 krát)

Offline T4urQs

Má to cenu ?
« kdy: Leden 29, 2011, 17:57:12 odpoledne »
Nazdar lidi,
za kratkou dobu si budu delat ridicak a chtel bych si poridit nejaky svoje prvni auto.
Jelikoz s auty nemám zkusenost, jen z toho co vyctu tak bych chtel znat vas nazor jestli se vyplati jako prvni auto poridit prave sirocco.
Investici jsem zvazoval max do 50 tis + neco malo na opravy.
Myslite ze za tuto cenu sezenu nejaky nejlepe orig. neupraveny vuz ?

Offline speed

• majitel MK1
  • Global Moderator
  • registrovaný uživatel
  • ........mik mik...........
Re: Má to cenu ?
« Odpověď #1 kdy: Leden 29, 2011, 18:13:35 odpoledne »
Ahoj
vše záleží na tvoji šikovnosti a ochotě se o auto strat
jestli si v autě ještě nevyměnil ani olej , nebo nemáš dobryho (šikovnyho automechanika)  kamaráda kterej ti pomuže, nebo poradi tak je v podstatě jedno jaky auto si koupiš , protože stary auto kolem 30ooo,- je prostě jistá "dira na prachy"

Scirocco je docela spolehlivy ALE .... musiš mu dávat to co potřebuje (ostatně jako každymu autu)

za sebe mužu řict jen dvě vady co ho odlišují od jiných aut
1. elektroinstalace - a to hlavně přední světla (stejně jako Golf I  Golf II, Jeta I, Jeta II .. )

2. vstřikování - auta mají mechanické vstřikování , coš je docela problém z hlediska servisů ... lidí co dovedou tohle seřídit je hodně málo

nicméně, když má někdo problém ze šírem, tak sme ho tady skoro vždy vyřešily, protože tady (na clubu)  sou "všichni odborníci"    :D ;D

toš asi tak ..
Scirocco MK1 75  2.0 GTi  16V   9A
Mitsu Galant  97´ 2.0 16V  (LPG) žralok
Toyota Yaris mk1 1,0 "zlaťák"
BMW E46 touring  2,0 105kw

Jestli se v tym Sciroccu zabiješ, tak mi nechoď na oči !!!!  Martina

Offline Dejnos

• registrovaný uživatel
  • **
« Odpověď #2 kdy: Leden 29, 2011, 18:34:35 odpoledne »
No jako první auto si kup spíš něco, na co je všude hromada levných dílů, jako světel a plechařiny, takže Filcku nebo Golfa.... ;D
Scirocco II GT II 1.8 JH 91/92

Offline T4urQs

« Odpověď #3 kdy: Leden 29, 2011, 20:30:50 odpoledne »
Olej snad jeste zvladnu vymenit  ;D
Zvazoval jsem koupi nasledujicich vozu: Citroen Saxo VTS 1.6 / Scirocco (JH) / Mazda 323F.
Jelikoz jsem student tak casu na auto precejen tolik nebude, ale co se tyce karoserie apod, tak znamyho mam a v tom by problem nebyl, horsi to bude s mechanickou casti, protoze vetsina znamejch dela jen do Skodovackejch aut..Jsem z Turnova ( kousek od LBC ), takze pokud je nekdo z teto lokality a byl by ochotnej obcas pomoct tak bych byl jen rad ;)

Dejnos: Rikas teda ze nahrani dily jsou drahy a spatne se shanej ?

Offline Lucas

• registrovaný uživatel
  • **
  • jedééééééém
« Odpověď #4 kdy: Leden 29, 2011, 20:59:51 odpoledne »
Tak hur se shanej karosarske veci, takze to bylo mysleno kvuli jezdeckejm zkusenostem ;) a naslednym nehodam, zbytek se da sehnat dobre a ceny nejsou nijak zavratne. Jinak ja bydlim kousek od MB a s pomoci by problem nebyl ;) BTW Saxo VTS do 50ti tezko sezenes, kamarad z prace shani uz nejakou dobu do vyssi castky a bez uspechu ;)
Scirocco MK2 1.8 16V KR stage 2 in progress 2xKx2xVKxPS

Offline T4urQs

« Odpověď #5 kdy: Leden 29, 2011, 21:15:06 odpoledne »
Saxo 1.6 VTS v dobrym stavu kolem 80-100 co jsem koukal  :(
Uvidim jak to jeste vsechno bude, hlavni je sehnat neco zachovaliho, coz bude docela problem. Nejlepsi by bylo koupit auto od nekoho z klubu kdo se o to stara ..

Offline deywis

• Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
« Odpověď #6 kdy: Leden 29, 2011, 23:33:21 odpoledne »
jestli do toho hodláš investovat 50+, tak ti klidně prodám svoje sciro  ;D

mk1 "78 - uloženka
gt2 "90 - červený a otlučený
mk1 "77
mk1 "76
mk1 "78
mk2 "88

Offline T4urQs

« Odpověď #7 kdy: Leden 30, 2011, 12:05:29 odpoledne »
Pokud by bylo ve stavu odpovidajici cene tak proc ne..   :)

Offline Mates

• registrovaný uživatel
  • **
« Odpověď #8 kdy: Leden 31, 2011, 15:16:33 odpoledne »
jestli chceš jako první auto šíro na to aby ses naučil jezdit tak si myslim že to není dobrej nápad vzhledem k tomu že se tomu musíš věnovat a že můžeš bejt překvapenej jak to jede a pro řidiče začátečníka by to mohlo znamena rychlej konec toho auta..

jak už někdo psal, na ježdění si kup filcku nebo fakýra a šíro na hraní a svezení se.. chápu že jako student asi nebudeš mít moc peněz, ale radši v tvym případě koupit šíro teď než za pět let až bude cena uplně někde jinde, v případě že se ti to líbí a chceš to auto mít.. dneska se ještě nechaj sehnat za rozumný peníze ale je na tom spousta práce jako na každym autě.. je to hromada lidí který ti pomůžou, poraděj popřípadě i na autě něco udělaj.. snad se ti nějaký podaří najít
Mk II GTL, 1.8 16v, kamei
MK II GTX, 1.8 GASPOWER, wintercar
něco málo MK l

Offline deywis

• Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
« Odpověď #9 kdy: Leden 31, 2011, 15:39:15 odpoledne »
taky bych se přiklonil k myšlence pořídit něco na "vyježdění" a až potom, nebo k tomu, vzít sci nebo něco jinýho, co budeš chtít...

a jak psal mates, tak felda i fanóš sou prostě auta na který seženeš díly za "děkuju"...

mk1 "78 - uloženka
mk1 "77
mk1 "76
mk1 "78
mk2 "88

Offline T4urQs

« Odpověď #10 kdy: Leden 31, 2011, 19:36:12 odpoledne »
Uvidim jak na tom budu finančně, ale v rodině máme postarší Cordobu a tak doufám, že rodiče pořídí něco nového a já budu moct jezdit s ní a po pár měsících až se naučim pořádně jezdit tak bych přešel na širo.. Snad v te době narazim ještě na nejakej pěknej kousek za odpovídající cenu..

Offline mie009

• registrovaný uživatel
  • **
  • Navigator
« Odpověď #11 kdy: Leden 31, 2011, 20:46:30 odpoledne »
Tak osobně se taky přiklanim k nazoru že na začatek jsou lepši felicie nebo faťan. Taky jsem začinal na fačku a teprve pak si koupil sciro. To auto každé potřebuje dost udržby a ježdění s ním je trošku naročnějši. A mlady člověk by se měl prvně pořadně naučit jezdit než si koupi pořadnou karu
Scirocco 1.5 JB new project
Fiat Grande Punto 1.2

Offline Lefi

• registrovaný uživatel
  • **
  • Tím to začlo...
« Odpověď #12 kdy: Leden 31, 2011, 20:53:47 odpoledne »
Já se zbavuju svého Plka kdybys chtěl něco na naučení ;D

Offline deywis

• Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
« Odpověď #13 kdy: Leden 31, 2011, 21:03:35 odpoledne »
chceš ho zabít?  ;D

mk1 "78 - uloženka
mk1 "77
mk1 "76
mk1 "78
mk2 "88

Offline Lefi

• registrovaný uživatel
  • **
  • Tím to začlo...
« Odpověď #14 kdy: Leden 31, 2011, 21:06:36 odpoledne »
prd zabít :).... stejně si koupí JH a do měsíce mu to přijde málo ...vždyt to znáš