Autor Téma: Re: převodovka synchro - diskuze  (Přečteno 15905 krát)

Offline Cherry

• Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
  • legendy nesmí nikdy zemřít !
Re: převodovka
« Odpověď #15 kdy: Prosinec 15, 2010, 12:23:35 odpoledne »
Přátelé děkuji za zájem a diskusi a 4WD, ale přesto tohle měl být inzerát  :-[ . Nešlo by tuto diskusi někam přesunout?

Děkuji moderátorovi za přesunutí diskuse z inzerátu.
« Poslední změna: Prosinec 15, 2010, 12:36:11 odpoledne od Cherry »
Mám se tak jak si zasloužím, líp než si přejí moji nepřátelé, hůř než si přeju já.

Offline araman

• prekvapive je
  • Moderator
  • registrovaný uživatel
  • ** Hakis **
Re: převodovka synchro - diskuze
« Odpověď #16 kdy: Prosinec 15, 2010, 12:32:31 odpoledne »
four wheel drive  ;)

To bez uzávěrek je samozřejmě blbost , na každé nápravě vždy míň zatížené kolo !

...
..
.
přesunuto
« Poslední změna: Prosinec 15, 2010, 12:34:55 odpoledne od araman »
Volkswagen Scirocco Scala 1.8 JH ...  neznamo kde

Offline R N

• registrovaný uživatel
  • **
« Odpověď #17 kdy: Prosinec 15, 2010, 12:51:29 odpoledne »
Cherry chápu. Nechtěl sem říct že převodovka je k ničemu ale je k ní nutnej zadní diferák, pak už se dá laborovat.. ze zkušenosti ti povim že není nic nereálný pokud k tomu máš podmínky.. škoda že k tomu ten zadek není :( přeřezávání a domejšlení není až takovej problém, sice to není jednoduchý ale dá se to udělat :D

nicméně dík

Mates budu jedině rád, když se ke mě přidáš a zkusíš to na scíru. Hodně dílů (cca 80%) mám dvakrát. Přidáš se? Na tuhle akci bych je "pustil" ! Syncro mám za ty léta co mám corro rozebraný opravdu navrčený, pomůžu i radama, pokud by byl zájem.

Docela bych to taky zkusil , jsem pro každou lumpárnu

Offline Cherry

• Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
« Odpověď #18 kdy: Prosinec 15, 2010, 13:03:31 odpoledne »

Mates budu jedině rád, když se ke mě přidáš a zkusíš to na scíru. Hodně dílů (cca 80%) mám dvakrát. Přidáš se? Na tuhle akci bych je "pustil" ! Syncro mám za ty léta co mám corro rozebraný opravdu navrčený, pomůžu i radama, pokud by byl zájem.

Docela bych to taky zkusil , jsem pro každou lumpárnu

Tak řekni "KERLÉŠ !" a začni přemejšlet, jak naimplantuješ celou zadní nápravu z GII syncro/rally nebo z passata B35i G60 syncro s lichoběžníkovými rameny a zadním diferenciálem do tvého scira.

Dám ještě "nápovědu" ubude ti ca 50% kufru, a musíš ještě vyměnit svou nádrž za menší. a řešit odklony kol vzhledem k světlé výšce a lichoběžníkovým závěsům a samo rezervu

..Jo a teď jsem si vzpomněl na rozvor! jaký rozvor má sciro a GII ? doplní mě někdo? Pokud jsou jiné, musel by si řešit délku středového kardanu a to už není sranda, aby ti to nenafackovalo !
« Poslední změna: Prosinec 15, 2010, 13:12:34 odpoledne od Cherry »
Mám se tak jak si zasloužím, líp než si přejí moji nepřátelé, hůř než si přeju já.

Offline Jarouš

• registrovaný uživatel
  • **
  • chyt´ mě když to dokážeš:-D!!!
« Odpověď #19 kdy: Prosinec 15, 2010, 14:12:48 odpoledne »

Jarouš: popisuješ Haldex ;)
tak a ted jsem z toho jelen  ???.proč teda GII syncro kterou jsme předělávaly zapojovala zadek až při prokluzu předku  ???

Propojení přední a zadní nápravy je permanentní přes viskózní spojku, která má díky své konstrukci mírný prokluz (dá se s tím teoreticky laborovat a měnit poměr přenášené síly na zadek, ale životnost viskospojky jde dolu) kvůli vyrovnávání různé rychlosti otáčení kol přední nápravy a zadní nápravy v zatáčkách a kvůli různému průměru pneumatik - myšleno sjetí vzorku. Možná že jsi zaregistroval opožděné protočení zadku kvůli záběru této spojky a vůlím v celém náhonu. Jinak si to neumím vysvětlit.
jo tak takhle je to.díky ti za vysvětlení  ;)
VW Scirocco 1,8 GTX
VW Golf IV 1,9 TDI

Offline R N

• registrovaný uživatel
  • **
« Odpověď #20 kdy: Prosinec 15, 2010, 15:41:32 odpoledne »
http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=121&t=254
Tady hlavně na Jettach odklon nikdo neřeší a snížené jsou kurevsky do A , samozřejmě to není správná cesta

Offline Cherry

• Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
« Odpověď #21 kdy: Prosinec 15, 2010, 16:38:47 odpoledne »
Já to na corru řešit musím. Kozu z toho nechci mít. Se 17" x 10,5 to jinak ani nejde. Nedělám to na efekt ale na ježdění a nechci se v tom zabít.

Offline R N

• registrovaný uživatel
  • **
« Odpověď #22 kdy: Prosinec 15, 2010, 17:05:00 odpoledne »
Já to na corru řešit musím. Kozu z toho nechci mít. Se 17" x 10,5 to jinak ani nejde. Nedělám to na efekt ale na ježdění a nechci se v tom zabít.

V tom jsme za jedno

Offline Cherry

• Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
« Odpověď #23 kdy: Prosinec 15, 2010, 17:09:36 odpoledne »
Tady to máš Mates, ten zadní nosník

Offline R N

• registrovaný uživatel
  • **
« Odpověď #24 kdy: Prosinec 15, 2010, 18:02:20 odpoledne »
G ll má dle vel. techničáku rozvor 2475 , ale u šíra to tam není , zkus kouknout ty

Offline Cherry

• Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
« Odpověď #25 kdy: Prosinec 16, 2010, 12:08:27 odpoledne »
pro Matesa

Offline Lucas

• registrovaný uživatel
  • **
  • jedééééééém
« Odpověď #26 kdy: Prosinec 16, 2010, 15:45:33 odpoledne »
@ Mates: na druhou starnu kdyz vezmu rozdil u G2 synchro a bez tak bez 928kg a synchro 1105kg tak nevim jestli to ma ucel udelat sciro 4x4 ale vozit navic 177kg. Sice lepsi trakce, ale ta vaha to zase srazi hodne dolu ;)
Scirocco MK2 1.8 16V KR stage 2 in progress 2xKx2xVKxPS

Offline Mates

• registrovaný uživatel
  • **
« Odpověď #27 kdy: Prosinec 16, 2010, 15:52:18 odpoledne »
pak už záleží na agregátu a co s tim autem chceš dělat ;D zatim je to ve fázi vymejšlení a navíc de vo auto tatíka který tak trochu projektuju a dost financuju takže jestli se tam ještě přidá hnanej zadek nebo ne tak je to jedno.. možná akorát o trochu víc práce a lepší rozložení váhy:D
Mk II GTL, 1.8 16v, kamei
MK II GTX, 1.8 GASPOWER, wintercar
něco málo MK l

Offline R N

• registrovaný uživatel
  • **
« Odpověď #28 kdy: Prosinec 16, 2010, 16:24:18 odpoledne »
@ Mates: na druhou starnu kdyz vezmu rozdil u G2 synchro a bez tak bez 928kg a synchro 1105kg tak nevim jestli to ma ucel udelat sciro 4x4 ale vozit navic 177kg. Sice lepsi trakce, ale ta vaha to zase srazi hodne dolu ;)

to kolikrát ani nenapadne , že plná nádrž je +cca 70 kg

Offline Lucas

• registrovaný uživatel
  • **
  • jedééééééém
Re: Re: převodovka synchro - diskuze
« Odpověď #29 kdy: Prosinec 16, 2010, 16:32:04 odpoledne »
pak už záleží na agregátu a co s tim autem chceš dělat ;D zatim je to ve fázi vymejšlení a navíc de vo auto tatíka který tak trochu projektuju a dost financuju takže jestli se tam ještě přidá hnanej zadek nebo ne tak je to jedno.. možná akorát o trochu víc práce a lepší rozložení váhy:D
Jasny ;)
@ Roman: u kazdeho agregatu je i tech 70kg poznat, BTW kdo me zna vi ze s plnou nejezdim ;)
Scirocco MK2 1.8 16V KR stage 2 in progress 2xKx2xVKxPS