Autor Téma: Re: převodovka synchro - diskuze  (Přečteno 15897 krát)

Offline Cherry

• Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
  • legendy nesmí nikdy zemřít !
Re: převodovka synchro - diskuze
« kdy: Prosinec 14, 2010, 11:32:32 dopoledne »
Je to klasická skříň, syncro je řešeno přídavným T kusem a kratší poloosou.
« Poslední změna: Prosinec 15, 2010, 12:28:38 odpoledne od araman »
Mám se tak jak si zasloužím, líp než si přejí moji nepřátelé, hůř než si přeju já.

Offline Mates

• registrovaný uživatel
  • **
Re: převodovka
« Odpověď #1 kdy: Prosinec 14, 2010, 17:00:18 odpoledne »
možná se ptám blbě, ale jak je rozložená hnací síla? předek x zadek
Mk II GTL, 1.8 16v, kamei
MK II GTX, 1.8 GASPOWER, wintercar
něco málo MK l

Offline Lucas

• registrovaný uživatel
  • **
  • jedééééééém
« Odpověď #2 kdy: Prosinec 14, 2010, 17:31:56 odpoledne »
Zepredu dozadu to jde 1:1 to samy se pouziva dneska ;) My to tak mame v praci jeste dnes, a zadek se pripojuje pomoci haldexu v pripade ze proklouzne predek ;) Jak to bylo resene konkretne u Synchra nevim, ale ze predu to bude stejny.
Scirocco MK2 1.8 16V KR stage 2 in progress 2xKx2xVKxPS

Offline Mates

• registrovaný uživatel
  • **
« Odpověď #3 kdy: Prosinec 14, 2010, 20:14:54 odpoledne »
jasný, pak de asi ještě o diferák na zadku..

hele cherry ten tam máš taky? jelikož bez toho je ta převodovka takříkajíc k ničemu pro případ laborace se Scirocco 4x4
něco málo MK l

Offline R N

• registrovaný uživatel
  • **
« Odpověď #4 kdy: Prosinec 14, 2010, 21:13:55 odpoledne »
Diferák a kardan a nádrž ( dělená ) nehledě že G ll synchro je asi o 8 cm vyšší než obyč , nevím , ale asi smolík . Raději bych se zeptal profíka

Offline Jarouš

• registrovaný uživatel
  • **
  • chyt´ mě když to dokážeš:-D!!!
« Odpověď #5 kdy: Prosinec 14, 2010, 21:36:27 odpoledne »
U syncra je to taky řešený  tak že když proklouzne předek tak se připojí zadek  ;)
VW Scirocco 1,8 GTX
VW Golf IV 1,9 TDI

Offline Cherry

• Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
« Odpověď #6 kdy: Prosinec 14, 2010, 21:41:05 odpoledne »
Mates: Hnací síla je rozdělena na zadek/předek 50:50. "Převovdovka k ničemu není" je blbost, protože je to klasická FWD na kterou je přišroubován T kus na syncro. Takže je to běžně používaná VW převodovka, ale "krátká". Prodávám jen převodovku bez T kusu (ten odšroubuju). Ano mám vše i zadní dif, protože stavím Corrado syncro. Do cora to jde naimplantovat - má shodnou platformu GII. Do scira si to neumím představit, protože je to základ GI. Musel by jsi rozřezat celou podlahu, středový tunel, změnit nádrž, zvednout podlahu v kufru atd.atd...pracností nereálné.

Lukas: S Haldexem to nemá vůbec nic společného. To je elektronický systém zapojující na předokolce zadek až při proklouznutí zadních kol. Syncro je permanentní 4WD na principu viskózní spojky místo mezinápravového diferenciálu. ;)

Jarouš: popisuješ Haldex ;)
Mám se tak jak si zasloužím, líp než si přejí moji nepřátelé, hůř než si přeju já.

Offline Mates

• registrovaný uživatel
  • **
« Odpověď #7 kdy: Prosinec 14, 2010, 22:36:57 odpoledne »
Cherry chápu. Nechtěl sem říct že převodovka je k ničemu ale je k ní nutnej zadní diferák, pak už se dá laborovat.. ze zkušenosti ti povim že není nic nereálný pokud k tomu máš podmínky.. škoda že k tomu ten zadek není :( přeřezávání a domejšlení není až takovej problém, sice to není jednoduchý ale dá se to udělat :D

nicméně dík
něco málo MK l

Offline Jarouš

• registrovaný uživatel
  • **
  • chyt´ mě když to dokážeš:-D!!!
« Odpověď #8 kdy: Prosinec 15, 2010, 05:36:06 dopoledne »
Mates: Hnací síla je rozdělena na zadek/předek 50:50. "Převovdovka k ničemu není" je blbost, protože je to klasická FWD na kterou je přišroubován T kus na syncro. Takže je to běžně používaná VW převodovka, ale "krátká". Prodávám jen převodovku bez T kusu (ten odšroubuju). Ano mám vše i zadní dif, protože stavím Corrado syncro. Do cora to jde naimplantovat - má shodnou platformu GII. Do scira si to neumím představit, protože je to základ GI. Musel by jsi rozřezat celou podlahu, středový tunel, změnit nádrž, zvednout podlahu v kufru atd.atd...pracností nereálné.

Lukas: S Haldexem to nemá vůbec nic společného. To je elektronický systém zapojující na předokolce zadek až při proklouznutí zadních kol. Syncro je permanentní 4WD na principu viskózní spojky místo mezinápravového diferenciálu. ;)

tak a ted jsem z toho jelen  ???.proč teda GII syncro kterou jsme předělávaly zapojovala zadek až při prokluzu předku  ???
VW Scirocco 1,8 GTX
VW Golf IV 1,9 TDI

Offline Lucas

• registrovaný uživatel
  • **
  • jedééééééém
« Odpověď #9 kdy: Prosinec 15, 2010, 07:40:04 dopoledne »
@ cherry: pokud jsi si precetl muj prispevek celej, tak zjistis ze jsem u G2 popisoval jen predek a zadek jsem resil podle aut co mame v praci ;)
@ mates: kdyz zapatras na netu, nejaky anglican stavi sciro 1.8T 4x4 a ma to krasne nafocene.
« Poslední změna: Prosinec 15, 2010, 07:48:16 dopoledne od Lucas »
Scirocco MK2 1.8 16V KR stage 2 in progress 2xKx2xVKxPS

Offline R N

• registrovaný uživatel
  • **
« Odpověď #10 kdy: Prosinec 15, 2010, 07:44:11 dopoledne »
A co si představujete pod pojmem 4WD

Offline kashty

• registrovaný uživatel
  • **
  • úsměv pěkně do scirocca
« Odpověď #11 kdy: Prosinec 15, 2010, 08:50:48 dopoledne »
four wheel drive  ;)
Corrado G60
Scirocco GTi 1.8
Scirocco GTX 1.8
Scirocco GT2 1.8
Scirocco Tropic 1.8
Scirocco GTi 1.6

Offline Cherry

• Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
« Odpověď #12 kdy: Prosinec 15, 2010, 11:55:29 dopoledne »

tak a ted jsem z toho jelen  ???.proč teda GII syncro kterou jsme předělávaly zapojovala zadek až při prokluzu předku  ???

Propojení přední a zadní nápravy je permanentní přes viskózní spojku, která má díky své konstrukci mírný prokluz (dá se s tím teoreticky laborovat a měnit poměr přenášené síly na zadek, ale životnost viskospojky jde dolu) kvůli vyrovnávání různé rychlosti otáčení kol přední nápravy a zadní nápravy v zatáčkách a kvůli různému průměru pneumatik - myšleno sjetí vzorku. Možná že jsi zaregistroval opožděné protočení zadku kvůli záběru této spojky a vůlím v celém náhonu. Jinak si to neumím vysvětlit.

Offline Cherry

• Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
« Odpověď #13 kdy: Prosinec 15, 2010, 12:02:30 odpoledne »
A co si představujete pod pojmem 4WD

4WD je obecné označení náhonu na všechna čtyři kola. Jednotliví výrobci potom označují 4WD svými názvy, pod kterými se skrývají různá konstrukční řešení.
AUDI - quattro, VW - syncro, 4motion, TOYOTA - AWD ....

A právě diskuse zde je o VW  mechanické permanentní čtyřkolce - syncro a elektronické dvoukolce s příležitostným připojením zadní nápravy při prokluzu - 4 motion. 4motion používá systém Haldex u kterého je mimo jiné nutnost mít ABS snímače na nápravách atd.
« Poslední změna: Prosinec 15, 2010, 12:12:15 odpoledne od Cherry »

Offline Cherry

• Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
« Odpověď #14 kdy: Prosinec 15, 2010, 12:20:59 odpoledne »
Cherry chápu. Nechtěl sem říct že převodovka je k ničemu ale je k ní nutnej zadní diferák, pak už se dá laborovat.. ze zkušenosti ti povim že není nic nereálný pokud k tomu máš podmínky.. škoda že k tomu ten zadek není :( přeřezávání a domejšlení není až takovej problém, sice to není jednoduchý ale dá se to udělat :D

nicméně dík

Mates budu jedině rád, když se ke mě přidáš a zkusíš to na scíru. Hodně dílů (cca 80%) mám dvakrát. Přidáš se? Na tuhle akci bych je "pustil" ! Syncro mám za ty léta co mám corro rozebraný opravdu navrčený, pomůžu i radama, pokud by byl zájem.