Ahoj!
měl jsem spotřebu 6,8 - 8,2 L/100, poté jsem motor rozebral, vše vyčistil a poté má spotřebu 8 - 10L/100. Né že by mi to až tak vadilo, ale rád bych byl pánem nad svým motorem, doladil si ho ke své představě, hlavně také následně ohledně průběhu křivky výkonu. Proto musím nejdřív pochopit základní nastavení všech hejblat, jak se vzájemně ovlivňují, (vždycky je něco za něco) abych mohl poté případně i experimentovat. Nehledě k tomu, že budu teď měnit celé výfukové potrubí a změna bude určitě nutná.
Otevřel bych tedy téma nastavování a doladění v tomto případě asi nejrozšířenějšího motoru 1,8JH, pokud to zde chytré hlavy nepovažují za tajemství a vlastní know how, prosím o přehledný a postupný , stačí i jen heslovitý návod, s čím jak zakroutit, jak nastavit (co jaké hejble ovlivňuje), vše co se v motoru dá. Dohady a odpovědi typu odvez to do servisu na diagnostiku si zrovna nepředstavuji. Je ochotný někdo tady takovou to kuchařku zde uveřejnit? Myslím že hodně z nás by to užilo, když jsem tak poslouchal motory v Českém brodu.