Autor Téma: Všeobecný pokec  (Přečteno 1996609 krát)

Offline araman

• prekvapive je
  • Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
  • ** Hakis **
Re: Všeobecný pokec
« Odpověď #2310 kdy: Červen 24, 2010, 09:28:13 dopoledne »
čeče. nejsem a tenhle týden už ani nebudu :)
Volkswagen Scirocco Scala 1.8 JH ...  neznamo kde

Offline speed

• majitel MK1
  • Global Moderator
  • registrovaný uživatel
  • ........mik mik...........
« Odpověď #2311 kdy: Červen 24, 2010, 10:50:42 dopoledne »
u kovadliny jo , ale spadnul kliňák  ;D
Scirocco MK1 75  2.0 GTi  16V   9A
Mitsu Galant  97´ 2.0 16V  (LPG) žralok
Toyota Yaris mk1 1,0 "zlaťák"
BMW E46 touring  2,0 105kw

Jestli se v tym Sciroccu zabiješ, tak mi nechoď na oči !!!!  Martina

Offline horan

• Global Moderator
  • registrovaný uživatel
« Odpověď #2312 kdy: Červen 24, 2010, 18:34:21 odpoledne »
Lajos: mám CO-čko, ktery je vymyšlený trošku na pytel. Drát je pořád pod proudem. Takže stačí jen brnknout o kostru a hned to prskne. Doteď mě to nějak netrápilo, ale při bodování... je to blbý. Měl jsem to rozdělaný, a proud do "pistole" jde na přímo z trafa. A já bych mezi trafo a drát dal tenhle stýkač, který by byl ovládaný spínačem co je v pistoli a ovládá posuv drátu. Nebo další možnost je dát ještě něco těsně před trafo. To by bylo asi jednodušší a levnější. Prostě pustit proud do trafa až po tom co zmáčknu spoušť. Nevím jestli jsem to popsal tak, aby to bylo srozumitelný.
S teroristy a francouzi se nevyjednava!!!

Čím dřív umřu,tím dýl budu mrtvej

Offline Airarmy

• registrovaný uživatel
  • **
    • http://airarmy.szm.sk
« Odpověď #2313 kdy: Červen 24, 2010, 18:44:29 odpoledne »
Lajos: mám CO-čko, ktery je vymyšlený trošku na pytel. Drát je pořád pod proudem. Takže stačí jen brnknout o kostru a hned to prskne. Doteď mě to nějak netrápilo, ale při bodování... je to blbý. Měl jsem to rozdělaný, a proud do "pistole" jde na přímo z trafa. A já bych mezi trafo a drát dal tenhle stýkač, který by byl ovládaný spínačem co je v pistoli a ovládá posuv drátu. Nebo další možnost je dát ještě něco těsně před trafo. To by bylo asi jednodušší a levnější. Prostě pustit proud do trafa až po tom co zmáčknu spoušť. Nevím jestli jsem to popsal tak, aby to bylo srozumitelný.

Předpokládám že ta svářečka je na 230V, ale popravdě teda nevím, já doma jedno CO-čko mám a nejsem si jist jestli je drát stále pod proudem, není to co-čko madein kaufland ?
Ale jinak by se to dalo řešit přes stykač na trafo na 24V na primár trafa. Takže by jsi tam dal ještě jedno trafo a to by bylo stále pod proudem a po zmáčknutí tlačítka by pustilo do zbytku svářečky napětí ale nevím jestli bude dostatečně rychle reagovat.
Podstatou války je násilí, mírnost je projevem slabomyslnosti a nerozhodnosti.
A proto udeř vším, udeř všude, udeř tvrdě ! ! !

Mess with the BEST die like the REST!!!!

Offline lajos

• Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
  • PL,16V
« Odpověď #2314 kdy: Červen 24, 2010, 19:04:55 odpoledne »

Co-čko jsem zatím rozebrané neměl, tak že beru zpátečku, nejspíš moc neporadím-omluva

Offline horan

• Global Moderator
  • registrovaný uživatel
« Odpověď #2315 kdy: Červen 24, 2010, 19:34:24 odpoledne »
Lajos: nevadí  ;)
Army: je to 230v. Je to einhell. Jinak jsem s ním spokojenej. Všechno funguje parádně a na to moje vaření to uplně stačí. Navíc je to malý + malá bomba. Krásně se to dá převážet v autě.
To před to trafo mě láká čím dál víc. A stíhat to asi bude. Jen nevím co tam narvat.

Offline speed

• majitel MK1
  • Global Moderator
  • registrovaný uživatel
« Odpověď #2316 kdy: Červen 24, 2010, 20:11:53 odpoledne »
Army: je to 230v. Je to einhell. Jinak jsem s ním spokojenej. Všechno funguje parádně a na to moje vaření to uplně stačí. Navíc je to malý + malá bomba. Krásně se to dá převážet v autě.
To před to trafo mě láká čím dál víc. A stíhat to asi bude. Jen nevím co tam narvat.
einhel mame taky, podivam se jak je to řešeny - jinak tak jak si to napsal ty ( odpojování celyho trafa) bych to asi udělal já - to trafo je tam jen na svařování - ostatní ovládání přes trafo nejdou .. ;)

Offline Airarmy

• registrovaný uživatel
  • **
    • http://airarmy.szm.sk
« Odpověď #2317 kdy: Červen 24, 2010, 20:45:51 odpoledne »

Tak to si kup jednoduchej stykač a mrskni ho tam ale teda nevím jestli nebudeš muset překopat buť to ten spínač na pistoly a nebo komplet celé ovládání, nevím teda jak je to řešené stím spínáním v té pistoly ale asi bych to trošku poupravil ať to po zmáčknutí spíná nejejn plyn,posuv drátu ale i to svařování.
Podstatou války je násilí, mírnost je projevem slabomyslnosti a nerozhodnosti.
A proto udeř vším, udeř všude, udeř tvrdě ! ! !

Mess with the BEST die like the REST!!!!

Offline horan

• Global Moderator
  • registrovaný uživatel
« Odpověď #2318 kdy: Červen 24, 2010, 21:58:24 odpoledne »

Tak to si kup jednoduchej stykač a mrskni ho tam ale teda nevím jestli nebudeš muset překopat buť to ten spínač na pistoly a nebo komplet celé ovládání, nevím teda jak je to řešené stím spínáním v té pistoly ale asi bych to trošku poupravil ať to po zmáčknutí spíná nejejn plyn,posuv drátu ale i to svařování.
No tak to se tady trošku snažím vyřešit  ;)

Offline deywis

• Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
« Odpověď #2319 kdy: Červen 24, 2010, 23:07:43 odpoledne »
bré večír bando, tak sem se právě vrátil z cca 150km projížďky scirkem. Bylo venku poprvý od srazu a bylo to prostě úžasný.... sice zezačátku zlobila baterka, ale v daily car byla zánovní a do scira sluší víc  ;D

takže teď už se bude jen ladit a jezdit...

mk1 "78 - uloženka
gt2 "90 - červený a otlučený
mk1 "77
mk1 "76
mk1 "78
mk2 "88

Offline Mates

• registrovaný uživatel
  • **
« Odpověď #2320 kdy: Červen 25, 2010, 08:24:11 dopoledne »
zdar lidi.. gde ste šici?

všecko nejlepší Armádě ;D
Mk II GTL, 1.8 16v, kamei
MK II GTX, 1.8 GASPOWER, wintercar
něco málo MK l

Offline deywis

• Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
« Odpověď #2321 kdy: Červen 25, 2010, 10:55:37 dopoledne »
armáda je zas o rok starší? no toto!
tak teda všecko nélepší a ať ti vychází věci jak ty chceš  ;)

mk1 "78 - uloženka
gt2 "90 - červený a otlučený
mk1 "77
mk1 "76
mk1 "78
mk2 "88

Offline speed

• majitel MK1
  • Global Moderator
  • registrovaný uživatel
« Odpověď #2322 kdy: Červen 25, 2010, 11:19:26 dopoledne »
Speed a Martinka , taky přejó všecko nélepši armiškovi  ;) 8)  k těm 43 narozeninám ;)

Offline Mates

• registrovaný uživatel
  • **
« Odpověď #2323 kdy: Červen 25, 2010, 11:44:28 dopoledne »
příslušník musí mít vždycky něco extra ::) normální lidi stárnou vo rok, ale army ne, ten musí rovnou vo deset ;D ;D
Mk II GTL, 1.8 16v, kamei
MK II GTX, 1.8 GASPOWER, wintercar
něco málo MK l

Offline lajos

• Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
  • PL,16V
« Odpověď #2324 kdy: Červen 25, 2010, 13:29:55 odpoledne »
Lajos: nevadí  ;)

No tak to se tady trošku snažím vyřešit  ;)
Na primáru hlavního trafa se dá použít " Solid State relay" jednak je malej i ten 10A-ovéj, není to tak drahý  a jeho ovládací napětí je 4-28V. Je to vlastně triakový spínač, jedno nebo třífázový. Nějakej jednofáz./10A mám
« Poslední změna: Červen 25, 2010, 18:33:30 odpoledne od lajos »