Autor Téma: Všeobecný pokec  (Přečteno 1996804 krát)

Offline speed

• majitel MK1
  • Global Moderator
  • registrovaný uživatel
  • ........mik mik...........
Re: Všeobecný pokec
« Odpověď #9225 kdy: Listopad 12, 2012, 08:49:01 dopoledne »
kopec je soukromá akce bez účasti veřejnosti ...

když si čtu ty příspěvky a diskuze  pod článkama o té nehodě , tak se mi nechce věřit kolik tupců tady je a jaky sou lidi tupy stádo ...  ::) ::) ::) :-[
Scirocco MK1 75  2.0 GTi  16V   9A
Mitsu Galant  97´ 2.0 16V  (LPG) žralok
Toyota Yaris mk1 1,0 "zlaťák"
BMW E46 touring  2,0 105kw

Jestli se v tym Sciroccu zabiješ, tak mi nechoď na oči !!!!  Martina

Offline mie009

• registrovaný uživatel
  • **
  • Navigator
« Odpověď #9226 kdy: Listopad 12, 2012, 09:09:40 dopoledne »
No to mi bylo hned jasné jak jsem uviděl ten titulek že se spustí medialní honba na rally. Ještě vice mně dostala včerejši reportaž na TV Prima ve Zpravach kde ukazali ty jezdce jako strašné hovada protože maji normalní zaměstnaní a jsou to pravnici a to jim připadalo asi nějaké zvlaštni. Krom toho tam řikali že stali v zahradce kdyby tak bylo tak se jim nic nestane protože se to auto nepřebořilo do zahrady podle fotek. Tak jsem to nepochopil.

Jo a Speede kupuj těm svým "děckam" nějaké pořadné čteni a ne Blesk. Ja se sem tam na to kuknu a malem se valím smíchy.

Jinak dobré ráno všem.
Scirocco 1.5 JB new project
Fiat Grande Punto 1.2

Offline Dejnos

• registrovaný uživatel
  • **
« Odpověď #9227 kdy: Listopad 12, 2012, 09:17:24 dopoledne »
Zdar......
Bohužel asi špatná souhra náhod a všeho možného, ale to Rally tam asi nemělo vůbec bejt...kor když se pak jezdí 150 přes vesnici..... Jako 4 mrtvý je docela průser. Taky se starosta teď schovává, počítám, že tomu ještě určitě někdo namele hubu.... ::)  

Jinak asi největší chyba je na straně pořadatelů, ty už by si v tomhle neměli ani šktrnout........
Jasně, zabezpečit všechno se nedá, ale pak musím volit takovou trať, nebo nastavit takové podmínky, aby se právě takovýhle situace vyloučili.....Sice to byla rovina za horizontem a možná tam ty lidi neměli co dělat, ale i tak to auto vletělo až do plotu baráku, což je asi špatně a chyba v každém případě, ať už tam někdo byl nebo né.......  ???            
Scirocco II GT II 1.8 JH 91/92

Offline deywis

• Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
« Odpověď #9228 kdy: Listopad 12, 2012, 09:34:07 dopoledne »
"ralyy tam asi nemělo vůbec bejt, kor když se jezdí 150 přes vesnici..." ??? to myslíš fakt vážně?

no tak jo, rally se bude jezdit mimo město max 90, v obci 50, všichni se na to budem dívat z půl kilometrové vzdálenosti a je to v pořádku...  ::)

je to smutná událost že se tohle stalo, ale prostě se s tím na takových závodech musí počítat. Jestli stáli tam kde neměli (a co sem vyčetl z různých zdrojů tak sem to tak pochopil) tak je mi to líto, ale je to jejich vina...  Pokud tam stát mohli, fajn, je to asi vina pořadatele. Ale rozhodně bych to neházel na "nezkušenost" řidičů nebo na to že tam jezdili rychle..

dobrý ráno...

mk1 "78 - uloženka
gt2 "90 - červený a otlučený
mk1 "77
mk1 "76
mk1 "78
mk2 "88

Offline deywis

• Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
« Odpověď #9229 kdy: Listopad 12, 2012, 09:52:25 dopoledne »
krásně napsanej článek zase z té "druhé strany". naprosto s autorem souhlasim.

http://www.motolevel.com/clanek-3402-posledni-hrebicek-do-rakve-ceskeho-rallysportu

mk1 "78 - uloženka
mk1 "77
mk1 "76
mk1 "78
mk2 "88

Offline Dejnos

• registrovaný uživatel
  • **
« Odpověď #9230 kdy: Listopad 12, 2012, 10:01:24 dopoledne »
Jo to myslím vážně a ty taky myslíš vážně co jsi napsal??
Že se stím musí počítat??
No měl by jsi asi změnit doktora nebo prášky....
Nepíšu o nějakém omezení, ale že vesnice prostě není závodní dráha a tak by k tomu měl pořadatel přistupovat.  
Pokud mi takovéto pořádané akci projede v půlce zahrady auto plotem, tak asi opravdu něco bylo špatně...a to, že přitom zabije ještě 4 lidi, to už je bez komentáře......    ???

Ale je asi zbytečný to více rozebírat, my u toho nebyli, a ty mrtvé to už nevrátí....  

Offline deywis

• Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
« Odpověď #9231 kdy: Listopad 12, 2012, 10:37:13 dopoledne »
ano to myslím vážně.
prášky brát nemusím a na zdraví si taky nemůžu stěžovat, děkuju za optání.  ;)

Vesnice není závodní dráha v běžným provozu, ale pokud je to podnik takovýho formátu, pořádanej dlouho dopředu, tak je to naprosto jiná věc. Jsou to závody a tam přece jde mimo jiné o to jet rychle (pokud ne, asi mi unikla nějaká změna pravidel).

U bráchy přes dědinu vedla jeden rok valašská rally, celou dědinu dlouho dopředu zaplavily letáky upozorňující na to a to omezení, názorně bylo zobrazený kde lidi stát můžou - nemůžou a nikdo neměl problém s tím že se pár hodin nedostal do/z obce.  Druhá věc je ta, když pořadatel přijde za lidma kteří se dívají od sebe ze zahrádky, upozorní je že je to nebezpečný místo a oni ho pošlou doprdele. Sorry, ale v takovým případě je to už jen čistě jejich boj. Nehledě na to, že na každé rally se objevují nápisy upozorňující o vstupu na vlastní nebezpečí.

A jak se k tomu už vyjádřilo spoustu lidí  - za takovej horizont si stoupne jenom blbec.

mk1 "78 - uloženka
mk1 "77
mk1 "76
mk1 "78
mk2 "88

Offline speed

• majitel MK1
  • Global Moderator
  • registrovaný uživatel
« Odpověď #9232 kdy: Listopad 12, 2012, 11:25:29 dopoledne »
krásně napsanej článek zase z té "druhé strany". naprosto s autorem souhlasim.

http://www.motolevel.com/clanek-3402-posledni-hrebicek-do-rakve-ceskeho-rallysportu
+1   8) 8)

Offline speed

• majitel MK1
  • Global Moderator
  • registrovaný uživatel
« Odpověď #9233 kdy: Listopad 12, 2012, 11:32:14 dopoledne »
nejvíc mě na tom sere to obviňování jezdce, pořadatele a VŠECH okolo, ale to že si rodiče na zahradě řezali dřevo a děcka nechali volně litat před barákem, když jim před domem jede rally , to nikoho nezajimá !!!

ať se vám to zdá  jakkoli necitelny odemě, tak si nedovedu představit , že by mi pod okny jezdily auta (rally, nebo nějaky závody)  a  já bych měl děcka někde bůh ví kde. Takže ať si rodiče zametou prvni před svim prahem a pak kydají vinu na ostatní !!!!!!! 

a další věc je medialní masáž - na tu už sem si docela zvykl, a beru to tak že prostě potřebují nějakou senzaci , ale ty komentáře pod každym článkem mě dokážou tak nasrat že to hezky neni  ::)  .... ale to už se opakuju

Offline speed

• majitel MK1
  • Global Moderator
  • registrovaný uživatel
« Odpověď #9234 kdy: Listopad 12, 2012, 11:56:16 dopoledne »
a máte tu o5 možnos školy smyku .... a zase Pardubice
http://tip.seznam.cz/pardubicky-kraj?id=3122

Offline mie009

• registrovaný uživatel
  • **
  • Navigator
« Odpověď #9235 kdy: Listopad 12, 2012, 16:12:37 odpoledne »
Super článek co jsi tu dal SPEEDe. Fakt měl pán pravdu s tim co psal.

Dejnosi popřemyšlej než něco napišeš. Ano je to katastrofa a podle mně na vině jsou rodiče nebo ty starši děcka které nenapadlo že stat kousiček od cesty před betonovém plotem je nebezpečné. Nemám nic proti ježdění rally ve vesnicich když se lide nauči poslouchat pořadatelé. Na větu že taková akce nepatři do vesnice bych řekl jen toto. Dival ses jak někteři z lidi jezdi svými obyčejnými auty po vesnicich? Ti jsou tak 100x nebezpečnějši než zavodní jezdci.

Scirocco 1.5 JB new project
Fiat Grande Punto 1.2

Offline Dejnos

• registrovaný uživatel
  • **
« Odpověď #9236 kdy: Listopad 12, 2012, 17:07:22 odpoledne »
Přátelé,
popovídáme si o tom třeba za pár let, až budete mít vlastní děti......
Musím přiznat, že i když jsem jako divák taky na závody chodíl (jezdila u nás Bohemka), tak už u mě asi převažuje náhled rodiče a asi i vlastníka nemovitostí, jakožto už nějaké ty životní zkušennosti....

Bylo by asi na dlouhé psaní, stejně tak, jako ten asi "dvacetiletej znalec" motosportu popisuje situaci ohledně dnešních špatných diváků a hyen, bych asi dokázal popsat situaci z druhé strany, třeba od lidí, kterým někdo takto udělá závodní dráhu pod okny a na nic se jich pořádně nezeptá......

Porovnávat je pak třeba porovnatelné, to jak někdo jezdí po vesnici s obyčejnými auty je asi věc úplně jiná.  Tady se jednalo o organizovanou záležitost.

Asi nikdo se nejde podívat na závody, aby byl přejet, ale bohužel lidi zajímají hlavně kolizní situace, proto stojej tam kde stojej a víceméně čekaj až to auto někam pleskne, někdy pak hold i do nich, ale odtoho by tam měli být pořadatelé, aby to pokud možno usměrnili..... ::)                 

Jinak se tímto omlouvám všem, kterých jsem se nějak dotknul. Snad policie něco vyšetří, a zjistí kde byla chyba, aby se tohle pokud možno neopakovalo...... :'(

Offline Mates

• registrovaný uživatel
  • **
« Odpověď #9237 kdy: Listopad 12, 2012, 20:06:26 odpoledne »
rozhodně je to tragédie co se stalo, ale nevidim důvod proč se napadáte mezi sebou ::) tim myslim konkrétně mieho a jeho doporučení o přemýšlení nad tím co Dejnos píše..  ::) ::)

co se týče závodů tak si každej divák musí rozmyslet kde bude stát a hlavně musí respektovat nebezpečné zóny kam v žádném případě nesmí chodit i kdyby tam získal nejlepší fotku života..

v tomto tragickym případě na základě videí a popisu situace z místa je evidentní, že děvčata byly jinde než bylo nutné k tomu aby přežily závody bez úhon.. to že rodiče připisujou vinu závodníkům je prvotní šok a časem až opadnou emoce a skončí vyšetřování určitě usoudí, že vina je jinde..

do budoucna by měli organizátoři a vůbec celý AMČ změnit regule co se týče bezpečnosti tak aby bylo možný neposlušný diváky flastrovat a hlavně aby bezpečnost na trati hlídalo víc lidí a důslednějc než doposud.. Samozřejmě s tím souvisí i výběr tratě, ale rozhodně větší atraktivita bude když se bude projíždět vsí nebo městem než 20 km od nejbližší civilizace.. Nikde není psaný, že se přes ves musí jet 150 km/h, existujou třeba retardery který rychlost omezí a zvýší bezpečnost diváků..

pravdou je že nikdo z nás s touto problematikou nic nezmůžem a jediný co tak o tom můžem žvanit, fakt že se z toho média zase chvíly uživí je jasnej a že budou házet špínu na každýho zrovna tak.. důležitý je aby mezi sebou sme se nehádali na základě nějakej keců v bulváru a krimi sračkách na primě ;)
« Poslední změna: Listopad 12, 2012, 20:08:13 odpoledne od Mates »
Mk II GTL, 1.8 16v, kamei
MK II GTX, 1.8 GASPOWER, wintercar
něco málo MK l

Offline milo

• Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
« Odpověď #9238 kdy: Listopad 12, 2012, 22:17:54 odpoledne »
Múdro hovorí ten Náš Mates ,tak ,tak.

Offline Airarmy

• registrovaný uživatel
  • **
    • http://airarmy.szm.sk
« Odpověď #9239 kdy: Listopad 12, 2012, 22:20:11 odpoledne »
rozhodně je to tragédie co se stalo, ale nevidim důvod proč se napadáte mezi sebou ::) tim myslim konkrétně mieho a jeho doporučení o přemýšlení nad tím co Dejnos píše..  ::) ::)

co se týče závodů tak si každej divák musí rozmyslet kde bude stát a hlavně musí respektovat nebezpečné zóny kam v žádném případě nesmí chodit i kdyby tam získal nejlepší fotku života..

v tomto tragickym případě na základě videí a popisu situace z místa je evidentní, že děvčata byly jinde než bylo nutné k tomu aby přežily závody bez úhon.. to že rodiče připisujou vinu závodníkům je prvotní šok a časem až opadnou emoce a skončí vyšetřování určitě usoudí, že vina je jinde..

do budoucna by měli organizátoři a vůbec celý AMČ změnit regule co se týče bezpečnosti tak aby bylo možný neposlušný diváky flastrovat a hlavně aby bezpečnost na trati hlídalo víc lidí a důslednějc než doposud.. Samozřejmě s tím souvisí i výběr tratě, ale rozhodně větší atraktivita bude když se bude projíždět vsí nebo městem než 20 km od nejbližší civilizace.. Nikde není psaný, že se přes ves musí jet 150 km/h, existujou třeba retardery který rychlost omezí a zvýší bezpečnost diváků..

pravdou je že nikdo z nás s touto problematikou nic nezmůžem a jediný co tak o tom můžem žvanit, fakt že se z toho média zase chvíly uživí je jasnej a že budou házet špínu na každýho zrovna tak.. důležitý je aby mezi sebou sme se nehádali na základě nějakej keců v bulváru a krimi sračkách na primě ;)

+1  ;) ;) ;)
Podstatou války je násilí, mírnost je projevem slabomyslnosti a nerozhodnosti.
A proto udeř vším, udeř všude, udeř tvrdě ! ! !

Mess with the BEST die like the REST!!!!