Mie, zlatý v čem???
Bylo by to asi na dlouhou diskuzi a každý asi vidíme věci jinak....já jsem v tomhle ohledu bohužel tak trochu skeptik.
Tu dobu si ještě tak nějak pamatuju, a Havel ačkoliv to myslel dobře, byl pak poměrně dost nerozhodný a prostě nebyl taková výrazná osobnost pro ostatní politiky (u nás). Podle mě měl odejít po prvním období, jak to sliboval. Jasně to i vyznívá z těch jeho filmových dokumetů - Občan Havel atd....kdy ho spíš zajímalo, jaký si dát koberec a nábytek s když se něco řešilo i ve vládě, tak se musel pořád jen radit a nevěděl co stím. Prostě byl odtržený od reality, ale pořád tlachal ty svoje pravdy a lásky, co chtělo pořád hodně lidí slyšet....A teď z něj dělají skoro mučedníka.
Ano v roce 89 přispěl k tomu, nebo se možná svezl na tom, že to proběhlo tak jak to proběhlo a nikdo lepší do čela v té době nebyl, ale co se dělo pak, to vidíme na dnešní suituaci, kdy se rozprodalo co šlo...., pak se odhaluje jeden tunel, úplatek, korupce za druhým, zákony jsou špatné a nejednoznačné, nadržuje se menšinám a morálka lidí jenom upadá....
Klaus, kterej byl na prezidenta víceméně uklizen, celou dobu říká věci, u kterých je předem jasné, že se i nebudou líbit, ale řekne je a dokáže je vysvětlit, viz. treba včera v poledne na TV Prima, kdy mluvil hodně k situaci v EU. Ano je to ještita a velký, ale možná to tu těch 20 let taky trochu chybělo.....a stařeckou demenci má tedy spíš někdo jiný....
No nic, pomalu se blíží oběd....