Autor Téma: cívka starteru  (Přečteno 6258 krát)

Offline lajos

• Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
  • PL,16V
cívka starteru
« kdy: Listopad 22, 2014, 06:30:13 dopoledne »
Nevíte-hodí se nějaká cívka na startér 16V PL z něčeho jiného? Kamarád servisák když mně chce nasrat, tak vždycky řekne-vždyt to máš stejné jako na favoritu.

Offline horan

• Global Moderator
  • registrovaný uživatel
Re: cívka starteru
« Odpověď #1 kdy: Listopad 22, 2014, 10:45:19 dopoledne »
No myslim, ze ze vsech vw z tech podobnych let. ja mel na zlutakovy (vlastne je i na Vercinym) starter z dvojky golfa 1.6d.  Je silnejsi nez z benzinu.
Ted si vybavuji, ze z passata tam nepasoval. Ale ten mel uz klasickou spojku. Ne s vypinaci tyckou.
EDIT: myslim cely starter.
S teroristy a francouzi se nevyjednava!!!

Čím dřív umřu,tím dýl budu mrtvej

Offline lajos

• Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
  • PL,16V
« Odpověď #2 kdy: Listopad 26, 2014, 23:15:50 odpoledne »
Dík horane. Nakonec to nebyla cívka, vyndal jsem startér, rozebral a blb jak jsem asi před třemi měsíci měnil uhlíky i s tím věnečkem který měl asi o 2mm menší vnitřní průměr a  přepájel uhlíky neboli lanka od něho na starý držák uhlíků. To sem neměl dělat, za tři měsíce se v bodech pájení se cín odpařil a nebyl kontakt, tak že jsem to dal na kab. očko zalisovat a M3 mosazné šroubky do držáku-funguje než se to zas posere, furt lepší než roztlačovat.
No a vtip nakonec po smontování nešlo nastartovat jedině s drátem od cívky přímo na plus, pak to nešlo vypnout, vyndám klíče a motor furt běží, sundám plus z aku, motor fur běží, nakonec jsem musel vytáhnout relátko od čerpadla, konečně chcíplo-spínačka v hajzlíčku, pořád sepnutý v jakékoli poloze a k tomu ještě nestartuje. No radosti na starém bělidle. Sundal sem konektor ze spínačky a nasadil jsem náhradní, tak že startuju sice se spínačkou ale šroubovákem. Se mi nechce sundávat volant na výměnu spínačky.
To jsem se pobavil.

Offline mie009

• registrovaný uživatel
  • **
  • Navigator
« Odpověď #3 kdy: Listopad 29, 2014, 18:18:02 odpoledne »
To maš fajne. Ja jsem si vyměnil uhliky byly v klidu. Všichni řikali že ty civky neodchazej. Dal jsem starter do auta vydržel snad týden a cvak odešla cívka. Jak bylo studené nastartoval teply už ne. No zatim jsem se nedostal k tomu abych ji vyměnil. Mam jiny starter. No taky se mi rozbila spinačka. Ale trošku jinak. Nastartovat jsem nastartoval, ale jinak nic neběžely světla ventilator atd. Pak jsem zjistil že kliček po nastartovaní trošku poskočil zpět a pak se odpojily elektrické okruhy ale motor běžel  ;D
Scirocco 1.5 JB new project
Fiat Grande Punto 1.2

Offline lajos

• Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
  • PL,16V
« Odpověď #4 kdy: Prosinec 01, 2014, 09:00:09 dopoledne »
V poslední době se mi asi někdo mstí přes šíro, nejsem schopnej ho ustabilizovat. V sobotu ráno jedu 130 po dálnici z Lib. do prahe kolem šestý ráno, tma jako v pytli, venku tma, mžik a auto zhaslo-světla, motor všechno-nepřeju to nikomu sediš ve tmě v autě a jedeš 130, hned mně napadlo že to bude od klíčniku který mi vysí pod volantem a aktivuju ho šroubovákem. V tý tmě jsem ho nahmát a zmáčknul a bylo zas světlo, udělalo mi to ještě asi třikrát po cestě-zajímavé, v praze ani jednou. Večer jedu zpátky a pár kiláku před Boleslaví zas tma, teď ale za mno jeli auta, jsem zas utrpěl šok oni za mnou asi taky, no ale terazky už nestačilo zmáčknout a že chvíli to vydrží, jak jsem pustul spínačku z pazourků-okamžitě tma, chvíli jsem takhle blikal celým autem než mi došlo že k další pumpě to musím držet a mačkat, po pěti km jsem měl slušnou křeč prstů. No ale štastně jsem dorazil k pumpě a tam jsem milou spínačku spáskoval(stáhl) elektrikářskou páskou a od té doby je klid.

Offline araman

• prekvapive je
  • Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
  • ** Hakis **
« Odpověď #5 kdy: Prosinec 01, 2014, 11:17:42 dopoledne »
už ji snad doufám vymeníš za funkční kus .. jen se někde rozmázneš
Volkswagen Scirocco Scala 1.8 JH ...  neznamo kde

Offline horan

• Global Moderator
  • registrovaný uživatel
« Odpověď #6 kdy: Prosinec 01, 2014, 20:30:19 odpoledne »
Budes muset napsat jeziskovy. Myslim, ze ma jeste nejaky ve skladu. :-)
Jinak stalo se nam to stejny jeste na gII. Taky spinacka a taky zatmeni.
S teroristy a francouzi se nevyjednava!!!

Čím dřív umřu,tím dýl budu mrtvej