Autor Téma: umístění ABF do MK1 1.1 karbec  (Přečteno 3468 krát)

Offline david 88

• registrovaný uživatel
  • **
umístění ABF do MK1 1.1 karbec
« kdy: Srpen 07, 2013, 10:33:15 dopoledne »
Zdravím

Tak jsem o víkendu dovezl domů ABF , motor byl namontovanný na autě , takže jsem si ho ještě mohl odzkoušet a jako myslím dobrej kup . Ani to nezakouřilo a to jsem tomu celkem dával , ani žádný cvakání hydroštelů apod. zvuky . Celkem mě vyšel komplet s el. kabeláží a převodovkou nějak na 10 000,- .
Jenomže celou dobu se mi nezdálo že bude šíra pasovat to uchycení k držákům na nosnících a taky že jo . Je to úplně jinačí , uchycení absolutně nepasuje . Volal jsem jednomu známému a ten mi řekl že pokud mám FA což je nějakej obsah 1050 ccm , jsou ty držáky úplně jinak  >:( . Stím mě celkem vyděsil a tak se chci zeptat , jestli mi to může někdo potvrdit či vyvrátit . Pokud je tomu tak , a zatím všechno nasvědčuje tomu že jo , budu muset vymyslet jak to tam napastit (převařit uchycení atd . )

A nemá prosím někdo schema SCHEMA EL. ZAPOJENÍ MOTORU 2.0 16V ABF ?

S pozdravem David

Offline Mates

• registrovaný uživatel
  • **
Re: umístění ABF do MK1 1.1 karbec
« Odpověď #1 kdy: Srpen 07, 2013, 12:16:59 odpoledne »
jestli máš 1,1 tak ti tam uložení rozhodně pasovat nebude u pravýho podběhu, čili si budeš muset vymyslet vlastní, nebo použít z jiný kastle šíra včetně držáků u rozvodů... jinak držák u převodovky budeš muset buď přebastlit, nebo sehnat 5q na šíro včetně spojky.. Pro tebe by byla ideální převodovky z 16v což je 2Y, ale to pochybuju že tady seženeš nějakou kloudnou. Naco potřebuješ schema když to máš komplet s kabeláží? předpokládám že si dostal i pojistkovnici včetně budíků a kabelů v kokpitu.
Mk II GTL, 1.8 16v, kamei
MK II GTX, 1.8 GASPOWER, wintercar
něco málo MK l

Offline deywis

• Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
« Odpověď #2 kdy: Srpen 07, 2013, 21:02:36 odpoledne »
2Y převodovka by byla případně k mání u mě  ;)

mk1 "78 - uloženka
gt2 "90 - červený a otlučený
mk1 "77
mk1 "76
mk1 "78
mk2 "88

Offline speed

• majitel MK1
  • Global Moderator
  • registrovaný uživatel
  • ........mik mik...........
« Odpověď #3 kdy: Srpen 08, 2013, 09:13:56 dopoledne »
ta 1,1  má jinak uchycené motor jen u rozvodů ?   chápu to správně ?
uchyceni na převodovku v kastli je stejny, akorát převodovka z té 1,1 je jiná  než ostatni ...  ?

takže předělat držák na kastli u rozvodu a to by mělo stačit ?
Scirocco MK1 75  2.0 GTi  16V   9A
Mitsu Galant  97´ 2.0 16V  (LPG) žralok
Toyota Yaris mk1 1,0 "zlaťák"
BMW E46 touring  2,0 105kw

Jestli se v tym Sciroccu zabiješ, tak mi nechoď na oči !!!!  Martina

Offline Mates

• registrovaný uživatel
  • **
« Odpověď #4 kdy: Srpen 08, 2013, 09:24:22 dopoledne »
jestli se nepletu tak uložení u rozvodů má tohle víc ve předu na nosníku. S tou převodovkou sem to myslel tak, že jestli tam chce dávat z ABF tak ta je na hydro spojku a musel by předělat spoustu věcí.. Proto je jednodušší pořídit 2y.. Může použít co má ten 4q z 1,1 ale počítám že by to dlouho nesnesla:-)
Mk II GTL, 1.8 16v, kamei
MK II GTX, 1.8 GASPOWER, wintercar
něco málo MK l

Offline maro

• registrovaný uživatel
  • **
« Odpověď #5 kdy: Srpen 08, 2013, 19:26:46 odpoledne »
mam pocit že synci to řešivali tak že uchyt u rozvodu odbodovali,otočili o 180 stupnu a zpět přibodovali tam kde ma byt,tim padem musiš sehnat i držak silenbloku  s nějake 1.6-1.8 scirocco-golf Mk1,každopadně tě čeka fura prace ale ve vysledku se stim pak vyřadiš tak makej chlope :-)
MK2  2.0 16V
MK3  2.0 TDI