Autor Téma: 1,8 16v...  (Přečteno 22945 krát)

Offline krutidlo

• registrovaný uživatel
  • **
1,8 16v...
« kdy: Září 19, 2012, 17:15:18 odpoledne »
nazdar..som cerstvym majitelom číra 1,6 55kw...v plane je prerabka na 1,8 16v...tak by som chcel poprosit kto uz takuto prerabku robil aby ma vopred pripravil na to co ma caka.. ;D...v prvom rade kde mate poschovavane palivove cerpadla a  kde ste davali robyt vyfukove potrubie....zatial dik...

Offline deywis

• Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
Re: 1,8 16v...
« Odpověď #1 kdy: Září 19, 2012, 19:43:42 odpoledne »
ahoj, vítej mezi námi a gratuluji ke koupi. nahoď nějaký fotky  ;)

co se týče předělání.
v prvé řadě doporučuji pročíst toto:  http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=279&t=252
a pak se to rozebíralo tady: http://history.scirocco.cz/index.php?PHPSESSID=6e437de59bc8c56475b61ae63847e85d&topic=3416.90

jinak je tu spousta lidí kteří to dělali, takže ti určitě poradí, pokud bys nevěděl.  a co vím, tak jednodušší je na předělání motor KR (102kw) než PL (95kw) . nehledě na to, že KRko má o 10 koní navíc  ;)

mk1 "78 - uloženka
gt2 "90 - červený a otlučený
mk1 "77
mk1 "76
mk1 "78
mk2 "88

Offline krutidlo

• registrovaný uživatel
  • **
« Odpověď #2 kdy: Září 20, 2012, 07:18:25 dopoledne »
no super takze KR sa nekona lebo ten kusok co som mal by poreboval valce na vybrus + vybrusove piesty a take malickosti dokopi okolo cca 600eur...cize uz mam PL-ko...ale to mala byt moja druha otazka..aky je medzi nimi rozdiel?...ak sa da proste len prehodit blok motra PL...a pouzit hlavu z KR tak to by sa nejako dalo este zbuchat...zatial diki za odpoved....

Offline speed

• majitel MK1
  • Global Moderator
  • registrovaný uživatel
  • ........mik mik...........
« Odpověď #3 kdy: Září 20, 2012, 07:44:05 dopoledne »
nazdarek ... vítej  mezi námi ;)
1. spodek motoru jde přehodit  - rozdíl je ve vačkách a v elektrice
2. doufám že si zručnej a učenlivej  kluk (a nebo máš někoho takovyho k ruce) , páč jinak bych se do toho nepouštěl

ta přestavba jde udělat dvěma zpusobama ...

1. levná a rychlá

přehodit motor - držáky na kastlu pasují , po mechanické stránce to neni problém, převodovka bude taky pasovat - tu necháš puvodní ) , vyfuk budeš muset koupit ( hlavně svody z motoru - ty musí byt 16v ze šíra ! ) , vstřikování přiděláš někam do motoru ( někam tam kde má byt)

palivo -  karbec nemá benzinovy čerpadlo , takže naiplantovat čerpadlo dozadu pod nádrž a natahnout tlakovou hadičku k vstřikováni

elektrika -  s elektrikou nemusiš dělat nic , ale ... nepujde ti  5vstřik (ten je na studeny starty  -plní funkci sytiče) a nepujde ti regulace volnoběhu  (16V má regulaci servomotorkem  a ten řídí  řídící jednotka)
ten motor potřebuje akorát jiskru  ( po elektrické stránce )     já to mám takhle zapojeny a v poho  (jen mi někdy kolísá volnoběh což mám na háku ;)

2.
složitějsí varianta přestavby se vlastně liší jen v té elektrice -  jestli to chceš mít jak to má být, tak musiš předělat elektriku z nějakyho 16V , abys tam měl ŘJ kvuli volnoběhu , patymu vstřiku, předehřevu paliva apod...   , ale nenech se odradit , ani to předělání elektriky neni zas takové problém  ;) ;)
 a implantovat druhou nádrž , která má čerpada a je přispusobená na čarpadla

jo a neni to čiroko , ale široko ... takže plíís   šíro ;) ;) ;) ;) ;D
« Poslední změna: Září 20, 2012, 07:57:41 dopoledne od speed »
Scirocco MK1 75  2.0 GTi  16V   9A
Mitsu Galant  97´ 2.0 16V  (LPG) žralok
Toyota Yaris mk1 1,0 "zlaťák"
BMW E46 touring  2,0 105kw

Jestli se v tym Sciroccu zabiješ, tak mi nechoď na oči !!!!  Martina

Offline speed

• majitel MK1
  • Global Moderator
  • registrovaný uživatel
« Odpověď #4 kdy: Září 20, 2012, 07:54:46 dopoledne »
jo ještě teď nevim , jaky tam máš zapalování ...
16V má v rozdělavači halluv snimač = bezkontaktovy zapalování  , takže jestli tam máš ještě klasicky zapalování, tak to budeš muset taky předělat ...

to mě přivádí na další myšlenku  s regulací volnoběhu
16V rozdělovač nemá podtlakovou regulaci , protože to tam mění ŘJ (řídící jednotka) 

takže pokud nebudeš předělávat elektriku, tak se dá jezdit bez regulace ( taky sem to tak měl a člen Lusac to tak má dodnes  a jezdí to v pohodě) , a nebo tu regulaci budeš muset dodělat ..... nějak

Offline krutidlo

• registrovaný uživatel
  • **
« Odpověď #5 kdy: Září 20, 2012, 08:10:53 dopoledne »
tak som sa zas dozvedel nieco nove...s tou elektronikou som mal namysli ze to prehadzem komplet cele aj z RJ...ze potrebujem novu nadrz je mi jasne a le vraj je cerpadlo ktore tha benzin priamo z nadrze do motora a nie do tej krabyce..ze drziaki pasuju som uz zistil...aki este je rozdiel medzi KR a PL?...KR ma vecsie sanie a teda aj ine vacky...je tam ine este nieco?...mam este stale obe motori z komplet elektronikou...tak teraz neviem ci len proste hodit dnu PL a nestarat sa alebo nieco poskladat z oboch?...

Offline deywis

• Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
« Odpověď #6 kdy: Září 20, 2012, 08:11:46 dopoledne »
ad svody z 16V scira - není to stejný jako svody z G1?  mám na mysli jestli nebude větší a lacinější výběr nějakých "laděných" svodů z G1.. mám tucha že sem to v nějaké takové diskusi četl, ale je možný že se pletu.

mám dojem že KR se dělalo i s "úzkým" sáním, nejenom s širokým.

mk1 "78 - uloženka
mk1 "77
mk1 "76
mk1 "78
mk2 "88

Offline speed

• majitel MK1
  • Global Moderator
  • registrovaný uživatel
« Odpověď #7 kdy: Září 20, 2012, 08:41:07 dopoledne »
vyfukovy svody by mohli pasovat z Golf1  ale ruku do ohně za to nedám

sání se dělalo na KR  i tenké i tlusté ... ale to ty vubec nemusiš řešit (  prostě tam nějaky dej - rozdíl v serii nepoznáš , ten poznáš až když budeš chtit motor naladit na větši vykon)  , prostě tam dej to větší

nádrž, první motory (nádrže) se vstřikováním se dělali s jednim čerpadlem  šlo o motory DX
          později se začli dělat nádrže na dvě čerpadla - jedno podávací a jedno tlakovací + zásobník tlaku paliva  tento zpusob je u včech ostatních motoru  se vstřikováním (EG , JH , PL , KR,  a některy novější DX )

já mám nádrž karbecovou a mám tam jen přidany tlakovy čerpadlo  a taky to jede v poho ... problém nastává když mám v nádrži jen rezervu , tak v zatáčce se přelije benzin a čerpadlo nasaje vzduch a auto přestane jet ..... za zatáčkou zase nasaje benal a jedu dal v poho  = musim mit pořád dost benzinu v nádrži ;)
« Poslední změna: Září 20, 2012, 08:44:44 dopoledne od speed »

Offline krutidlo

• registrovaný uživatel
  • **
« Odpověď #8 kdy: Září 20, 2012, 12:31:16 odpoledne »
cize nemusim riesit ziadnu krabicu a rovno z nadrze nech to tlaci to tlakove cerpadlo...no super uz je skoro secko hotove tu takto teoreticki..:D..na vyfuk uz brat niekoho zohnal vraj to bude na mieru od zvodov az do konca...cenu este neviem....

Offline krutidlo

• registrovaný uživatel
  • **
« Odpověď #9 kdy: Září 20, 2012, 14:06:43 odpoledne »
este ma napadlo ta 1,6ka ma drobny chladic....bude stihat alebo ho bude treba vymenit?...ma origo chladic na sciro 1,8 vecsi chladic?...a je aj tam vyrovnavacia nadobka priamo na chladici?...mimochodom sem neviem dat ani jednu fotku..

Offline deywis

• Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
« Odpověď #10 kdy: Září 20, 2012, 20:37:03 odpoledne »
na 16V je chladič větší. největší chladič, kterej má přímo zabudovanou expanzku je z passata B2 1.6TD a na to se dává sahara s dvěma vrtulema z VR6 (doufám že si to pamatuju dobře)

mk1 "78 - uloženka
mk1 "77
mk1 "76
mk1 "78
mk2 "88

Offline speed

• majitel MK1
  • Global Moderator
  • registrovaný uživatel
« Odpověď #11 kdy: Září 20, 2012, 21:25:09 odpoledne »
já tam mám pořád chladič z 1.6 karb. a v poho stihá .......  jen sem musel předělat vrtulu chlazení  a zdálo se mi že to má malé prutok přes termostat , tak sem do něj udělal tři  6tky diry   ;D 
(akorát nevim jestli bych takovy prasárny měl zveřejňovat  ;D ;D )

Offline Rst

• registrovaný uživatel
  • **
« Odpověď #12 kdy: Září 20, 2012, 22:30:55 odpoledne »
já tam mám pořád chladič z 1.6 karb. a v poho stihá .......  jen sem musel předělat vrtulu chlazení  a zdálo se mi že to má malé prutok přes termostat , tak sem do něj udělal tři  6tky diry   ;D 
(akorát nevim jestli bych takovy prasárny měl zveřejňovat  ;D ;D )
jak předělat vrtuli? že spíná už při zapnutí zapalování?  ;D

Offline deywis

• Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
« Odpověď #13 kdy: Září 20, 2012, 22:43:37 odpoledne »
... je to přece přemotorovaná svině a jede to nesmysl...  ;D  ;D  ;D

tuninci a nárazníci, šak to znáš...  ;D  ;D

mk1 "78 - uloženka
mk1 "77
mk1 "76
mk1 "78
mk2 "88

Offline speed

• majitel MK1
  • Global Moderator
  • registrovaný uživatel
« Odpověď #14 kdy: Září 20, 2012, 22:48:17 odpoledne »
deywis si dneska nedal prášeček , co ?  ;D ;D ;D :P :P ;D ;D

dal sem tam vrtulu z jinyho auta, páč original puvodni je přidělaná na sahaře, která má velké odpor vzduchu a tim to bylo udušeny ...

tak sem tam dal vrtulu bez sahary, a je klid ;)   stači trochu přeméšlet ;)