nazdarek ... vítej mezi námi
1. spodek motoru jde přehodit - rozdíl je ve vačkách a v elektrice
2. doufám že si zručnej a učenlivej kluk (a nebo máš někoho takovyho k ruce) , páč jinak bych se do toho nepouštěl
ta přestavba jde udělat dvěma zpusobama ...
1. levná a rychlá
přehodit motor - držáky na kastlu pasují , po mechanické stránce to neni problém, převodovka bude taky pasovat - tu necháš puvodní ) , vyfuk budeš muset koupit ( hlavně svody z motoru - ty musí byt 16v ze šíra ! ) , vstřikování přiděláš někam do motoru ( někam tam kde má byt)
palivo - karbec nemá benzinovy čerpadlo , takže naiplantovat čerpadlo dozadu pod nádrž a natahnout tlakovou hadičku k vstřikováni
elektrika - s elektrikou nemusiš dělat nic , ale ... nepujde ti 5vstřik (ten je na studeny starty -plní funkci sytiče) a nepujde ti regulace volnoběhu (16V má regulaci servomotorkem a ten řídí řídící jednotka)
ten motor potřebuje akorát jiskru ( po elektrické stránce ) já to mám takhle zapojeny a v poho (jen mi někdy kolísá volnoběh což mám na háku
2. složitějsí varianta přestavby se vlastně liší jen v té elektrice - jestli to chceš mít jak to má být, tak musiš předělat elektriku z nějakyho 16V , abys tam měl ŘJ kvuli volnoběhu , patymu vstřiku, předehřevu paliva apod... , ale nenech se odradit , ani to předělání elektriky neni zas takové problém
a implantovat druhou nádrž , která má čerpada a je přispusobená na čarpadla
jo a neni to čiroko , ale široko ... takže plíís šíro