Autor Téma: rozměry pneu v TP  (Přečteno 4517 krát)

Offline R N

• registrovaný uživatel
  • **
rozměry pneu v TP
« kdy: Červen 24, 2012, 15:12:50 odpoledne »
nemá někdo zapsaný 15 ?

Offline deywis

• Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
Re: rozměry pneu v TP
« Odpověď #1 kdy: Červen 24, 2012, 15:38:28 odpoledne »
já se na to chystám. všechny dokumenty bych k tomu (dle toho co píšou na stránkách ministerstva dopravy) už měl kompletní, teď se už jen sebrat a zajet na STK to prubnout...

mk1 "78 - uloženka
gt2 "90 - červený a otlučený
mk1 "77
mk1 "76
mk1 "78
mk2 "88

Offline Mates

• registrovaný uživatel
  • **
« Odpověď #2 kdy: Červen 24, 2012, 19:53:10 odpoledne »
mám s gumou 285/40 a 205/50 ;)
Mk II GTL, 1.8 16v, kamei
MK II GTX, 1.8 GASPOWER, wintercar
něco málo MK l

Offline deywis

• Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
« Odpověď #3 kdy: Červen 24, 2012, 20:09:11 odpoledne »
matesu tos měl už v německým techničáku nebo si to absolvoval od základu u nás?

mk1 "78 - uloženka
mk1 "77
mk1 "76
mk1 "78
mk2 "88

Offline mie009

• registrovaný uživatel
  • **
  • Navigator
« Odpověď #4 kdy: Červen 24, 2012, 21:44:03 odpoledne »
Ja mam vyrazeny velky technicak se zapsanyma 195/50 R15 na discich 7x15.
Scirocco 1.5 JB new project
Fiat Grande Punto 1.2

Offline Mates

• registrovaný uživatel
  • **
« Odpověď #5 kdy: Červen 24, 2012, 23:49:49 odpoledne »
deywe v techničáku mám komplet všechno co bylo v německym včetně kol a všeho co na autě/v autě je.. do zdejších VÚ bych si asi auto nedal otestovat jestli ta úprava co jinde není problém, může vyhovovat zdejším předpisům
 :P
Mk II GTL, 1.8 16v, kamei
MK II GTX, 1.8 GASPOWER, wintercar
něco málo MK l

Offline Airarmy

• registrovaný uživatel
  • **
    • http://airarmy.szm.sk
« Odpověď #6 kdy: Červen 25, 2012, 09:49:52 dopoledne »
Někdo mi kdysi říkal že stačí kopie techničáku v kterém to je již napsané.
A dneska v době elektroniky a informatiky bych hádal že už to ani není třeba.
Bába na úřadě si to može vytáhnout z databáze.
A nebo je tady poslední řešení na stk jedit se zimákama.
A když tě stavěj chlupatý tak stejně nevěděj co máš napsaný ve velkým tp.
Mě braly několikrát ale za kola nikdy nenadávali.
Je hlavně zajímal  vzorek a ten jsem měl vždy splňující jejich požadavky.
Podstatou války je násilí, mírnost je projevem slabomyslnosti a nerozhodnosti.
A proto udeř vším, udeř všude, udeř tvrdě ! ! !

Mess with the BEST die like the REST!!!!

Offline deywis

• Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
« Odpověď #7 kdy: Červen 25, 2012, 10:42:51 dopoledne »
army nemáš tak úplně pravdu.

- když tě zastaví chlupatí tak z hlavy samozřejmě neví, jestli tam můžeš mít 13" nebo 17", nicméně si to můžou ve vteřině zjistit (vlastní zkušenost); samozřejmě záleží na dotyčným příslušníkovi jestli se dobře vyspal, a kol si nebude absolutně všímat, v opačným případě, když narazíš na uniformovanýho, kterýmu stará večer nedala, půjde po tobě jak slepice po flusu...

- co se týče zápisu z "kopie techničáku ve kterém je to již napsané" -> to sem slyšel taky, ale je to opět úřad od úřadu. Když sem to cca půl roku zpátky všechno zjišťoval, ohledně zapisování, tak ze zákona ti to touto cestou nejsou povinni zapsat. Někde je bába za okýnkem hodná, a sere na to, jinde, ikdyž máš všechno tak jak má být, tak tě jebe jak malýho haranta.

Abys legálně zapsal kola, musíš k tomu mít:

- typovej list ke konkrétním kolům
- německý TUV že kola jsou schválený pro ten a ten vůz
- překlad německýho TUV do češtiny

Sehnat typovej list je oříšek.  Dostaneš ho prakticky jenom k novým kolům (a to ještě nevím jestli ke každým), ke starším je to takřka nesehnatelné.

Schválně píšu takřka, jelikož možnost existuje. Když máš např. BBS, Borbet nebo já nevím co, a napíšeš jim mejla že bys potřeboval typovej list na ten a ten konkrétní model kol a budeš to mít na tom a tom autě. Jenže oni ti hodní soudruzi, co vyrábí takový pěkný kola, ti nic takovýho nepošlou.

Nicméně! - existují ještě hodnější soudruzi, a konkrétně z firmy Ronal.  Napsal sem jim mejla kde jsem je žádal o typový list ke kolům ronal turbo, rozměr 7x15" et 25 (28), k vozu VW scirocco rok 1990, a zde jsem je prosil že akceptuji cenu za vystavení typového listu.

Druhý den mi odpověděla nějak hodná paní z Ronalu, že typový list vystavují zdarma, a hned mi ho poslala v příloze, kde byly napsány 3 alternativní rozměry pneu a jako vozidlo tam bylo uvedeno jak MK1, tak MK2.

Německý TUV mám někde uložený (už nevím kde přesně sem to stáhnul) a českej překlad je volně ke stažení na stránkách ministerstva dopravy.

Takže mně už zbývá pouze zvednout se a jít to prubnout na STK v praxi, a je mi naprosto jasný že technik bude dělat ocapinky a bude chtít nějaký všimný... Nechám si zapsat 7x15" a pak tam můžu vesele dávat jakýkoliv 15" kola, jelikož důležitej je v TP rozměr kol, nikoli značka.

V tomto znění jsem to interpretoval mezi další motoristické nadšence a přišla mi celá řádka mejlů, kde mě prosí abych jim poslal ten typovej list, že si to ve photoshopu upraví dle sebe a dle kol který mají.  Jenže sem se dočetl o nějakou dobu později, že se staly případy, kdy paní za přepážkou nebyla tak hloupá, telefonicky si ty typový listy ověřovala a chlapům hrozí postih za padělání úřední listiny (nebo jak se to přesně jmenuje)

Takže toliko mé poznatky...

mk1 "78 - uloženka
mk1 "77
mk1 "76
mk1 "78
mk2 "88

Offline mie009

• registrovaný uživatel
  • **
  • Navigator
« Odpověď #8 kdy: Červen 26, 2012, 08:00:20 dopoledne »
Hmm. No ja budu jezdit na technickou asi s nějakými pujčenými 13. Mně by do techničaku nezapsali ty moje Steffany 8x14 to ani smykem. A na policajty se budu hezky usmivat aby mi dali pokoj a jezdit podle předpisu. ;D
Scirocco 1.5 JB new project
Fiat Grande Punto 1.2