Autor Téma: Teplota  (Přečteno 8192 krát)

Offline kubajz

• registrovaný uživatel
  • **
Teplota
« kdy: Červen 18, 2012, 08:06:48 dopoledne »
Dobry den vcera sem jel a zacal se mi prehrivat motor blikat kontrolka vody a misty neukazuje teplotu.koukal jsem jestli mi vraci vodu do expanzky a vraci pak jsem se koukal i na pojistky jestli neni nejaka prepalena a nebyla.taky jsem sahal na hadice vsechny jsou teple jenom u termostatu je studena .myslim si ze prave ten termostat by to mohl byt ale zase mi nehraje ten ulazatel na teplotu protoze neukazuje a dneska rano jsem na chvilku nastartoval a blikala kontrolka  i za studena prosim poradte dekujú

Offline speed

• majitel MK1
  • Global Moderator
  • registrovaný uživatel
  • ........mik mik...........
Re: Teplota
« Odpověď #1 kdy: Červen 18, 2012, 10:20:54 dopoledne »
s kontrolkou neporadim ( jedině se podivat jestli neni špatny čidlo) , ale s přehřiváním to jde vyzkoušet tak, že vyhodiš termostat a budeš chvilku jezdit bez něj (auto se bude dyl zahřivat, ale v tomhle horku to nebude tak dlouho ) .... jestli to bude v poho, tak je chyba v termostatu ( nebo kup rovnou novej termostat )
jestli se bude přehřivat dál , tak buď nefunguje větrák chladiče, nebo je ucpané chladič , nebo máš jen málo vody , nebo těsnění pod hlavou ......
Scirocco MK1 75  2.0 GTi  16V   9A
Mitsu Galant  97´ 2.0 16V  (LPG) žralok
Toyota Yaris mk1 1,0 "zlaťák"
BMW E46 touring  2,0 105kw

Jestli se v tym Sciroccu zabiješ, tak mi nechoď na oči !!!!  Martina

Offline kubajz

• registrovaný uživatel
  • **
« Odpověď #2 kdy: Červen 18, 2012, 10:52:12 dopoledne »
Tak ten termostat muzu vyzkouset tak ze ho vyndam a poleju ho horkou vodou a kdyz sepne tak je v pohode ale cidlo teploty nevim jak vyzkouset asi jedine tak ze ho odpojim?

Offline araman

• prekvapive je
  • Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
  • ** Hakis **
« Odpověď #3 kdy: Červen 18, 2012, 11:04:15 dopoledne »
studená hadice u termostatu znamená  zavřený  termostat ..   natom není co zkoušet ani dál bádat..  

pokud ani po 10km jízdy nebo po "uvaření"  se hadice neohřeje . tak rovnou vyměň termostat ...  

neukazující budík muže  mít spoustu příčin ..  vsadil bych na špatný kontakt někde cestkou k palubáku než na vadný čidlo
« Poslední změna: Červen 18, 2012, 11:06:57 dopoledne od araman »
Volkswagen Scirocco Scala 1.8 JH ...  neznamo kde

Offline speed

• majitel MK1
  • Global Moderator
  • registrovaný uživatel
  • ........mik mik...........
« Odpověď #4 kdy: Červen 18, 2012, 11:34:05 dopoledne »
Tak ten termostat muzu vyzkouset tak ze ho vyndam a poleju ho horkou vodou a kdyz sepne tak je v pohode ale cidlo teploty nevim jak vyzkouset asi jedine tak ze ho odpojim?
prolivat termostat horkou vodou bych moc nedoporučoval
- když budeš mit moc horkou (100°C)  tak muže odejit
- když budeš mít jen 75°C tak se zase neotevře a nebo otevře málo

takže pokud nemáš teploměr kterym to změříš, tak to nedělej  - nejlepší je ho hodit do hrnce a zahřívat na těch  cca 85°C a pak máš jistotu

PS.: koupil  sem nové termostat a byl špatné, takže u tohodle novy neznamená dobry (jen abys na to myslel)
Scirocco MK1 75  2.0 GTi  16V   9A
Mitsu Galant  97´ 2.0 16V  (LPG) žralok
Toyota Yaris mk1 1,0 "zlaťák"
BMW E46 touring  2,0 105kw

Jestli se v tym Sciroccu zabiješ, tak mi nechoď na oči !!!!  Martina

Offline kubajz

• registrovaný uživatel
  • **
« Odpověď #5 kdy: Červen 18, 2012, 12:35:17 odpoledne »
Tak ja s tim jel ze sokolova na brezovou budik blikal (blkal hned po nastartovani teda za studena)ale neukazoval zacal ukazovat az na miste voda byla horka a termostat ledovej takze termostat vymenit a sjet kabel jestli neni blbe zapojenej?

Offline araman

• prekvapive je
  • Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
  • ** Hakis **
« Odpověď #6 kdy: Červen 18, 2012, 13:05:33 odpoledne »
5km na úplné ohřátí k otevření termostatu  je celkem málo.. za tu dobu se muže a taky nemusí motor  zahřát.  nech to víc ohřát třeba na volnoběh až do spuštění ventilátoru.  pak zkontroluj hadice.

nicméně po těch 5km  by to mělo aspoň "zvednout" ručku teploty na budíku cca do 1/4 až 1/2 stupnice.

....
otázkou je co se ti snaží blikající kontrolka říct. protože má vice funkcí. nejen přehřátý motor  a podle toho co píšeš se nejedná o problém s teplotou. signaluzuje taky problém s tlakem oleje a asi i další info ale to nevim jistě

Offline kubajz

• registrovaný uživatel
  • **
« Odpověď #7 kdy: Červen 18, 2012, 14:23:54 odpoledne »
Aha tlak oleje no ricicka mi v cili vylitla do maxima

Offline kubajz

• registrovaný uživatel
  • **
« Odpověď #8 kdy: Červen 18, 2012, 14:41:18 odpoledne »
Ale ten termostat mi jjeste vcera poustel na brezovi veńtilator ale ten tlak oleje je taky daĺsi moznost protoze tam mam pofiderni merku

Offline araman

• prekvapive je
  • Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
  • ** Hakis **
« Odpověď #9 kdy: Červen 18, 2012, 18:35:54 odpoledne »
termostat nemá s ventilátorem  nic společnýho..    spouštění vrtule má na svědomí  spínač v rohu chladiče.

Offline kubajz

• registrovaný uživatel
  • **
« Odpověď #10 kdy: Červen 18, 2012, 21:48:37 odpoledne »
Termostat funguje vyborne prave jsem ho vytahl z hrnce, no a ten spinac se da vymenit?bych to hned zitra zkusil. jeste chci zitra zkusit jinej ventilator a pak jsem chtel zkusit to teplotni cidlo

Offline Lucas

• registrovaný uživatel
  • **
  • jedééééééém
« Odpověď #11 kdy: Červen 19, 2012, 04:03:55 dopoledne »
Nechci aby to blbě vyznělo, ale dej to radši někomu kdo tomu rozumí. Nejdřív píšeš ze větrák funguje a teď chceš měnit cidlo a zkoušet jinej? To je trošku chronický  ;)
Scirocco MK2 1.8 16V KR stage 2 in progress 2xKx2xVKxPS

Offline kubajz

• registrovaný uživatel
  • **
« Odpověď #12 kdy: Červen 19, 2012, 06:07:51 dopoledne »
Predtim fúngoval ale prehriva se mi to protoze nesepne proto jsem myslel ze termostat nejde vcera jsem ho zkousel a de,taky me napadlo kontrolovat pojistky ty jsou ok, tak jsem treba myslel ze voda neproteka soustavou ale proteka o tom ze se mi vetrak roztoci sem psal zé driv se mi na stejnou vzdalenost roztocil a ted nic vis?kkdyby se tocil nic bych neresil

Offline Airarmy

• registrovaný uživatel
  • **
    • http://airarmy.szm.sk
« Odpověď #13 kdy: Červen 19, 2012, 12:38:10 odpoledne »
Tak jestli mohu s troškou do mlýna přispěti ....
Tak za prvé pokud tomu nerozumíš a máš minimální zkušenosti tak se rovnou na to vyser a dej to někomu kdo tomu aspoň více rozumí (to není nic proti tvým zkušenostem ;) )
Tak a teď dál.
Když teda tomu rozumíš tak asi takhle.
Máš sledování výšky hladiny kapaliny ? ? ?
Je to na expance a vedou do toho dva dráty.
Pokud ano tak bych to zkontroloval jestli to fachá, jestli není mokrej konektor a nebo jestli tam je dost vody.
Dále když najdeš "jeden drát" (myslím zeleno černej), má na sobě jeden faston, a ten přiložíš na kostru tak by měla ručička teploměru vylítnout nahoru a pak spadnout.
A pokud se ti to přehřívá tak rovnou vyměň termostat a nelaboruj nad tím nebo to někde uvaříš.
A pokud ti nespíná vrtule na chladiči tak zkontroluj zapojení motoro vrtule - el.termostat na chladiči a taky hlavní napájecí kabel toho systému(je to černá dvojkoncovka, jestli se teda nepletu) no a pokud po všech výměnách a opravách to nebude fachat tak jak tady už někdo psal tak buď máš přicpanej chladič a to poznáš tak až budeš mít venku termostat a nebudeš tam mít novej tak to nechcej ohřát a pak ho rukou ohmatej jestli je celej teplej a za jak dlouho se celej ohřál.
A pokud to bude OK a stejně to bude vařit tak už jedině vyměnit hlavní přívodní hadice k chladiči. Kdysi se to stalo Horanovi že ta hadice  byla prasklá uvnitř, na venek nebylo nic vidět, ale jakmile se to ohřálo tak se zmenšil průměr hadice a tím pádem to protýkalo pomalu a špatně se to chladilo.
Jinak snad jsem to napsal srozumitelně a pokud něčemu nerozumíš tak se neboj zeptat.
Toť asi vše.
Howgh !!!!
Podstatou války je násilí, mírnost je projevem slabomyslnosti a nerozhodnosti.
A proto udeř vším, udeř všude, udeř tvrdě ! ! !

Mess with the BEST die like the REST!!!!

Offline kubajz

• registrovaný uživatel
  • **
« Odpověď #14 kdy: Červen 20, 2012, 11:05:09 dopoledne »
Dekuji za rady uz mi to funguje bylo to teplotni cidlo