Autor Téma: felda brzdy  (Přečteno 4303 krát)

Offline deywis

• Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
felda brzdy
« kdy: Duben 21, 2012, 23:56:21 odpoledne »
takže k mému problému:

rozhodl jsem se nahradit origo zadní bubny za brzdy z feldy.  objednal jsem nový bubny,pakny,samostavy,pružinky,ložiska,zkrátka co bylo třeba, to jsou nový díly. všecko se vyměnilo.

problém 1:
- po sešlápnutí plynovýho pedálu se pakny kously o buben a nevrátily se zpátky -> bubny se rozehřály a auto jelo jakobych za sebou táhnul náklaďák.

dlouho jsme nad tímhle problémem laborovaly, včera speeďu napadlo vyhodit lanko od ručky -> zadní bubny začaly fungovat jak mají, ale samozřejmě mám teď nefunkční ručku (co s tím přesně bylo vysvětlí speed)

problém 2:

- zadní brzdy fungovaly jak mají, během jízdy, když jsem potřeboval přibrzdit/zabrzdit, sešlápnul jsem brzdovej pedál, ten se propadl skoro až na podlahu a pak to pomalinku začalo brzdit - na druhý, třetí a další sešlápnutí to brzdilo prakticky v půlce pedálu. po přidání plynu a opakovným brždění se to opakovalo - napoprvý skoro nic, další sešlápnutí už to nějak brzdilo.  brzdy jsme samozřejmě po montáži odvzdušnili.

když jsem někde zaparkoval, vypnul motor, vylezl, po nějaké době nasednul a jel, stalo se že to brzdilo bezproblému hned z kraje pedálu.  během jízdy se to někdy takhle vymršilo že to zlobilo jak sem popsal výše.

problém 3:

- při odjezdu dneska do olmika to brzdilo jak má - hned z kraje. zastavil sem se doma pro nějaký věci a objevil sem problém co sem popisoval výše - pedál se napoprvý propadl a skoro to nebrzdilo, na další sešlápnutí brzdilo. pak sem zastavil na benzince na natankování, z ničeho nic ty zadní pakny zase zatuhly, takže zadní náprava (respektive jenom levý kolo) bylo seknutý) a pedál dělal zase ty vylomeniny.  pakny opraveny natvrdo - samostav povolil speed šroubovákem -> pedál se "umoudřil" během cesty...

na zpáteční cestě opět problém jak se zakouslýma brzdama, tak s pedálem...

jestli někoho napadne nějaká rada, řešení či dotaz, sem s ním.
v plánu je ještě vyměnit brzdový lanko z feldy
« Poslední změna: Duben 21, 2012, 23:59:45 odpoledne od deywis »

mk1 "78 - uloženka
gt2 "90 - červený a otlučený
mk1 "77
mk1 "76
mk1 "78
mk2 "88

Offline araman

• prekvapive je
  • Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
  • ** Hakis **
Re: felda brzdy
« Odpověď #1 kdy: Duben 22, 2012, 08:52:37 dopoledne »
jj. ručku zprovozní delší lanka. originály jsou krátký k fel. bubnům.  
Já mě taky problem se zadní brzdou , a bylo na vině zarezlý lanko .. jakmile jsem potáhl za ručku ,už se lanko neochotně vracelo.
podruhý  zarezlá "pulka" prasete ...

Prasátka jste měnili za nový ?  hlavní válec cajk ? trubky nezničený ? (např placatý)
Volkswagen Scirocco Scala 1.8 JH ...  neznamo kde

Offline Mates

• registrovaný uživatel
  • **
« Odpověď #2 kdy: Duben 22, 2012, 09:02:58 dopoledne »
dost velkej problém je to že vyměnily pouze jednu hadičku u nápravnice tudíž se mu blbě vrací kapalina a zablokuje mu to kolo. ručka na normální funkci brzd nemá vliv, maximálně jak píše araman tak se nevrací lanko, nebo je krátký ale to ste předpokládám zkoušely.

a jak sem včera psal s deywem, tak odvzdušnily jenom zadek, což bych viděl taky jako velkou minelu.
Mk II GTL, 1.8 16v, kamei
MK II GTX, 1.8 GASPOWER, wintercar
něco málo MK l

Offline deywis

• Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
« Odpověď #3 kdy: Duben 22, 2012, 17:34:20 odpoledne »
ar: díky za tip, lanka vyměníme. Prasátka jsou nový, taky z feldy (22mm). Jestli je válec vadnej nebo ne, těžko říct, ale před výměnou brzd to bez problému brzdilo, takže usuzuju že by se na něm nemělo co pokazit... Trubka se měnila jen na jedné straně - ta je zrovna v pohodě a kolo se neblokuje.

Bylo by možný že by byla chyba v té rozdílné délce trubek? Na straně kde je origo scirácká trubka se to kolo blokuje, na druhé kde je nová - felda trubka, tam je to bez problému.

Mates: asi půjdem cestou cos mi včera poradil - nová (stejně dlouhá) trubka, nová brzdovka + komplet odvzdušnění.  Lanka se udělají při jednom a měla by už ručkovat i ručka.

Jestli ne tak už fakt nevim  ::) 

mk1 "78 - uloženka
gt2 "90 - červený a otlučený
mk1 "77
mk1 "76
mk1 "78
mk2 "88

Offline araman

• prekvapive je
  • Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
  • ** Hakis **
« Odpověď #4 kdy: Duben 22, 2012, 20:15:46 odpoledne »
různá délka trubek ničemu nevadí.   jen musí být těsná a volně průchodná.
Volkswagen Scirocco Scala 1.8 JH ...  neznamo kde

Offline Mates

• registrovaný uživatel
  • **
« Odpověď #5 kdy: Duben 22, 2012, 21:25:08 odpoledne »
tys mě asi blbě pochopil, já mluvil o gumový hadičce co je u nápravnice kvůli náklonům při propružení.. každopádně jak píše araman tak může bejt nějaká trubička skříplá a efekt bude stejnej

hele stejně to musí dobře dopadnout, tak buď v klidu a KUA UŽ MAKEJ ;D ;D ;D
Mk II GTL, 1.8 16v, kamei
MK II GTX, 1.8 GASPOWER, wintercar
něco málo MK l

Offline speed

• majitel MK1
  • Global Moderator
  • registrovaný uživatel
  • ........mik mik...........
« Odpověď #6 kdy: Duben 23, 2012, 07:24:51 dopoledne »
taky mi s toho leze hlava kolem ...
1. problém se zakousáváním brzd dělalo 100% krátký lanko od ručky to sem uplně odpojil a byl klid ..... ( jeden den)

2. nechápu jakto že se kously znovu....  dělá to samostav prostě se někdy moc zasune a brzdy zustanou utaženy a hlavně , dělá to jen levy kolo  ::) ::)  pružinka na samostav je nová , je stejná jako puvodní , a ještě sem ju trochu natáhl ať má menší sílu , ale moc to nepomohlo  ::)

3. propadání pedálu ... na to se podiváme jak prijedeš
- to že sme odvzdušnili jen zadek je dostačující  - předek rozdělané nebyl a kapalina nevytekla ( prostě neni potřeba)

ale pro klid duše to stejně uděláme, páč dával i dopředu novy brzdy ( kotouče a desky)
-ještě  duvod proč by to začlo padat ně napadá že jak ty brzdy byli kousnuty a jak se přehřály, tak že v prasátku začla vřit kapalina ( má bod varu kolam 230°C  ale nová )  a že tim že tam je nevim jaká, tak že se tam udělala bublinka (brzdová kapalina časem zvodnatí a bod varu se sníží )

ale to sou věci z teoretické roviny a v praxi sem se s tim ještě nesetkal (aby vyvřela kapalina - ikdyž byla stará)

Scirocco MK1 75  2.0 GTi  16V   9A
Mitsu Galant  97´ 2.0 16V  (LPG) žralok
Toyota Yaris mk1 1,0 "zlaťák"
BMW E46 touring  2,0 105kw

Jestli se v tym Sciroccu zabiješ, tak mi nechoď na oči !!!!  Martina