takže k mému problému:
rozhodl jsem se nahradit origo zadní bubny za brzdy z feldy. objednal jsem nový bubny,pakny,samostavy,pružinky,ložiska,zkrátka co bylo třeba, to jsou nový díly. všecko se vyměnilo.
problém 1:
- po sešlápnutí plynovýho pedálu se pakny kously o buben a nevrátily se zpátky -> bubny se rozehřály a auto jelo jakobych za sebou táhnul náklaďák.
dlouho jsme nad tímhle problémem laborovaly, včera speeďu napadlo vyhodit lanko od ručky -> zadní bubny začaly fungovat jak mají, ale samozřejmě mám teď nefunkční ručku (co s tím přesně bylo vysvětlí speed)
problém 2:
- zadní brzdy fungovaly jak mají, během jízdy, když jsem potřeboval přibrzdit/zabrzdit, sešlápnul jsem brzdovej pedál, ten se propadl skoro až na podlahu a pak to pomalinku začalo brzdit - na druhý, třetí a další sešlápnutí to brzdilo prakticky v půlce pedálu. po přidání plynu a opakovným brždění se to opakovalo - napoprvý skoro nic, další sešlápnutí už to nějak brzdilo. brzdy jsme samozřejmě po montáži odvzdušnili.
když jsem někde zaparkoval, vypnul motor, vylezl, po nějaké době nasednul a jel, stalo se že to brzdilo bezproblému hned z kraje pedálu. během jízdy se to někdy takhle vymršilo že to zlobilo jak sem popsal výše.
problém 3:
- při odjezdu dneska do olmika to brzdilo jak má - hned z kraje. zastavil sem se doma pro nějaký věci a objevil sem problém co sem popisoval výše - pedál se napoprvý propadl a skoro to nebrzdilo, na další sešlápnutí brzdilo. pak sem zastavil na benzince na natankování, z ničeho nic ty zadní pakny zase zatuhly, takže zadní náprava (respektive jenom levý kolo) bylo seknutý) a pedál dělal zase ty vylomeniny. pakny opraveny natvrdo - samostav povolil speed šroubovákem -> pedál se "umoudřil" během cesty...
na zpáteční cestě opět problém jak se zakouslýma brzdama, tak s pedálem...
jestli někoho napadne nějaká rada, řešení či dotaz, sem s ním.
v plánu je ještě vyměnit brzdový lanko z feldy