Author Topic: Co vás ž(s)ere?  (Read 86556 times)

Offline speed

• majitel MK1
  • Global Moderator
  • registrovaný uživatel
  • ........mik mik...........
Re: Co vás ž(s)ere?
« Reply #120 on: November 19, 2014, 23:21:07 PM »
a co tak kdyby to váš servis opravil na vlastní náklady ( rozebrání střechy a vytažení plechu z5 )  modernich metod na srovnání plechu je dost ( bez poškození laku)

ikdyž předpokládám že tahle varianta už šéfa napadla...
Scirocco MK1 75  2.0 GTi  16V   9A
Mitsu Galant  97´ 2.0 16V  (LPG) žralok
Toyota Yaris mk1 1,0 "zlaťák"
BMW E46 touring  2,0 105kw

Jestli se v tym Sciroccu zabiješ, tak mi nechoď na oči !!!!  Martina

Offline horan

• Global Moderator
  • registrovaný uživatel
« Reply #121 on: November 20, 2014, 07:47:13 AM »
No tak samozrejme, ze moznosti je spousta, ale ten dealer nema zajem. Ve svem servise to chce udelat takhle. Takze predpokladam, ze jde jen o to vykazat si praci a sam vi, ze to co chce delat je nesmysl.
S teroristy a francouzi se nevyjednava!!!

Čím dřív umřu,tím dýl budu mrtvej

Offline horan

• Global Moderator
  • registrovaný uživatel
« Reply #122 on: December 01, 2014, 19:25:20 PM »
Dneska me nasral ten muj fasista, kdyz na dalnici v rychlym pruhu napsal einspritzanlage a poslal me na parkoviste. Poprve jsem dojel na misto urceni na podvalu.

Offline mie009

• registrovaný uživatel
  • **
  • Navigator
« Reply #123 on: December 03, 2014, 13:22:05 PM »
Hele Horane ty toho tolik víš o autech. Bo už jsem s toho pěkně na****ny. Přemyšlim o koupě nějakého kombika. Uvažuju o Passat B6 2.0 TDI ale podle všeho to není žadna sláva. Motory maj problemy s mazaním a taky nějaka ta elektronika tam hapruje. Pak uvažuju o BMW E46 320D kombi někde z roku 2001-2006 asi. Jen s komentu na forech a tak jsem uplně blby. Většinou mně zdupou, že se ptam na pořad to samé ale nikde pořadně nenapišou co a jak si u těchto ojetin pohlidat.
Scirocco 1.5 JB new project
Fiat Grande Punto 1.2

Offline horan

• Global Moderator
  • registrovaný uživatel
« Reply #124 on: December 03, 2014, 17:12:48 PM »
Vim prd. :-)
Jinak je to smutny, ze musim psat o vw na vw foru, ze stoji za hovno, ale je. Konkretne ten 2.0 tdi asi nejvic.
Kdyz uz by si ho musel mit, tak vem alespon tu slabsi verzi 100kw. Usetris si problemy s dpf. Jinak vstriky nejsou tesneny podlozkou, ale dosedaji primu do hlavy "konusem", takze podfouknuti = problemy.
A celkove vsechno stoji za picu. Problemy s ovladaci oken, zatuhujici sterace, okejnicka pod kapotou, unik nafty pres cerpadlo na hlave, unik podtlaku pro brzdy a motor...... A dalsich asi tricetpet radku textu.

No a k Bmw. Co chces slyset? Dovolim si rict, ze posledni to "poctivy" je prave ta e46 co chces. Jeste bez dpf, s klasickym klicem, neplastovou pristrojovkou..........
Pred faceliftem mely 100kw a rotacni cerpadlo a poface 110kw a commonrail. Mely jsme je obe. Problemy s termostaty. Na vsech jsme je musely delat.  Na 110kw verzi pozor na vyrive klapky v sani. Pokud se ulomi, tak konecna. Ihned po koupi demontovat a zaslepit. Verca mela ulomeny vsechny 4 a byly na storc zasekly v sani. Rady praskaji zadni pruziny. Po koupi zesilenych uz to bylo ok. (U vw praskaji taky :-) )
Ta 100kw verze nam slouzila nekolik let uplne suprove. Prodavala se s 370000na budikach a jezdi porad. Dokonce jezdila 3roky na bio.
110kw je sestikvalt. Pokud je to s m-technik podvozkem, tak je to dost tvrdy napr proti tomu koncernu, ale nam to vyhovuje. Kdyz tak se ptej.

Offline mie009

• registrovaný uživatel
  • **
  • Navigator
« Reply #125 on: December 03, 2014, 18:59:28 PM »
Tak to vidím asi na to BMW. Jinak uvažoval jsem ještě o starším Passat B5.5 ale mně přijde už trošku moc staré a nelibi se mi interier. Jediny motor který by pro mně připadal v uvahu je 1,9 Tdi PD 96kW. No to BMW 320D se mi docela libi ale i tak moc o těch autech nevím. Škoda Horane že bydliš tak daleko bych se rád poinformoval co a jak. Mam teď hodně změn tak chci prodat Fiata a pořidit něco většiho a nejlíp v kombi tak nad tím trošku přemyšlim.
Fiat Grande Punto 1.2

Offline horan

• Global Moderator
  • registrovaný uživatel
« Reply #126 on: December 03, 2014, 19:07:11 PM »
Aby to neznelo, ze je to neznicitelny auto. Je to jako kazda jina vec, ktera slouzi podle toho, jak se o ni staras a hlavne jak se o ni staral ten pred tebou. Musis brat, ze vsechny budou mit hodne pres 200000km, i kdyz budik bude tvrdit neco jinyho. Ale dovolim si tvrdit, ze ve spolehlivosti.... je to lepsi nadprumer.
Koukej po faceliftu. Ma to sestikvalt, vychytanych par neduhu, ale na druhou stranu myslim, ze se zhorsila antikorozni ochrana. A v paketu vypada o dost lip.

Offline mie009

• registrovaný uživatel
  • **
  • Navigator
« Reply #127 on: December 03, 2014, 19:58:28 PM »
JJ. To co ukazuje budik a co to ma v realu ujeté je dost velký neduh ojetín v čr. Taky bych to viděl na ten facelift. M paket asi ne, ale slušná vybava a stav ano. Budu muset projet dost inzerátu abych našel kus co se mi bude libit. S těmi klapkami to vůbec nevím kde je to se pak uvidí. Antikorozní ochrana to je těžká věc. Ale jestli to nebude nějak shnily tak snad to pujde. Maji nějaké vyložené zaludností na co si davat bacha? A co měnit krom oleje a filtru po koupi? ASi překecam jednoho technika u mně ve fabrice abych si mohl pořadně okuknout to auto. Ma tento model.

A copak se stalo tomu tvému autu že muselo jet na podvalu?
Fiat Grande Punto 1.2

Offline horan

• Global Moderator
  • registrovaný uživatel
« Reply #128 on: December 03, 2014, 21:14:26 PM »
No nejaky uplny neduhy snad nema. Nebo ja o nich nevim krom tech co jsem ti napsal.  Bez paketu je to skaredy. :-)
No a ty moji svini umrelo precerpavaci cerpadlo v nadrzi, takze i kdyz budik ukazoval jeste 15 litru, coz tqm bylo, tak me vlastne dosla zivotadarna tekutina, protoze se neprecerpala z druhy nadrze. :-)

Offline speed

• majitel MK1
  • Global Moderator
  • registrovaný uživatel
  • ........mik mik...........
« Reply #129 on: December 04, 2014, 15:07:20 PM »
No nejaky uplny neduhy snad nema. Nebo ja o nich nevim krom tech co jsem ti napsal.  Bez paketu je to skaredy. :-)
No a ty moji svini umrelo precerpavaci cerpadlo v nadrzi, takze i kdyz budik ukazoval jeste 15 litru, coz tqm bylo, tak me vlastne dosla zivotadarna tekutina, protoze se neprecerpala z druhy nadrze. :-)
šáde 120  , tam měla takovou hadišku, a bylo to bez problemu :)

jinak k těm Passatum - u nich se hrozně pozná předchozí majitel  .... všichni nadávaji na motory, ale jde jen o to že tam nikdo nedává předepsané olej, ale jen nějakou polosynt. , a jakmile tam přesně neliješ to co máš, tak je problém ( a to bohužel moc lidí nedělalo , protože rotačky 1,9TDi vydrží  500.000 "bez problemu" tak si myslí že to vydrží všechny motory )
- na VW clubu o tym byla nedávno vášnivá debata, protože tam někdo prohlásil že PD na 6tce passatu sou motory uplně na hovno  a pár jedinců co ho maji od novyho a lijó tam to co maji , tak tvrdí že tam maji 300ooo a bez problemu (bohužel to je tak 20% lidí) 
- takže paradoxně na tym bude nejlíp nějaky služebni auto (na spotřebitelské leasing) , co jezdilo pravidelně na garančky a lil se tam olej jak má ( teda co tam ve skutečnosti technik nalil , se mužem dál dohadovat :D )
a největčí peklo je slavné vynález aláá LONG LIVE to  když někdo dodržuje (zvlášť u těchto PD ) tak je to taky pěkné hřebik do rakve motoru  ::)
Scirocco MK1 75  2.0 GTi  16V   9A
Mitsu Galant  97´ 2.0 16V  (LPG) žralok
Toyota Yaris mk1 1,0 "zlaťák"
BMW E46 touring  2,0 105kw

Jestli se v tym Sciroccu zabiješ, tak mi nechoď na oči !!!!  Martina

Offline horan

• Global Moderator
  • registrovaný uživatel
« Reply #130 on: December 04, 2014, 16:14:24 PM »
Ale ten Skodylak tam nemel jeste kardan a vyfuk...... Jako reseni je to levny, funkcni...
Kamiony to tak maj taky, ale je to pak nejnizsi bod na aute.

Ty firmy na to taky serou. Videl jsem to ve stary praci.  Prejizdelo se o mraky km, kazdej tomu nakladal....
Maji to na operak a pak to jde dal.
« Last Edit: December 04, 2014, 18:33:32 PM by horan »

Offline mie009

• registrovaný uživatel
  • **
  • Navigator
« Reply #131 on: December 04, 2014, 19:53:11 PM »
Ja pravě kvůli tomu přestal jezdit do servisu (autorizovaného). V manualu napsaná plná syntetika 5W-40 a zvednu kapotu když myslim že potřebuju vyměnit a ze štitku na mně kouka polosyntetika 10W-40. Podotykam to auto mělo v tu dobu najeto nějakých 30 tisic km což je hovno. Tak jestli se tak chovaj všechny autorizovaný servisy tak potěš panbůh.

Jak dlouho jsi měl ty E46 320D Horane? Myslim kolik jsi na nich najel?

S tím čerpadlem to je prostě smůla. Stane se ale snad se to rychle opravilo a jezdi dál. A co maš teď za auto? No jako nikdy bych do auta nelil olej co tam nepatři. Ale nenašel jsem na tom Passatu žadne pozitiva krom toho že se mi libi, ale to se mi libi i BMW.
Fiat Grande Punto 1.2

Offline horan

• Global Moderator
  • registrovaný uživatel
« Reply #132 on: December 04, 2014, 20:10:53 PM »
Hele lepsi je jakykoliv olej, ktery menis dejme tomu do 15000 km nez nejaka stara prejeta svine.
Ja do vseho doma leju 10w40. Menim to po 10 az 12000 km a nikdy problem. Mezi vymenou na nicem neubyvalo.

Ta prvni 320 nam slouzila necelych 5 let a najezdila nejakych 140000km.
Verca ma ted druhou 320d, ale facelift. Ta teda ted moc kilometry nepolika.
A ja trapim e39 525d. Rocne pres 40000km , tak ma narok na nejakou stavku.

Offline mie009

• registrovaný uživatel
  • **
  • Navigator
« Reply #133 on: December 04, 2014, 20:20:44 PM »
No ještě blbá ale pro mně docela duležita otazka. Za kolik se s tím da jezdit. Myslim normalni jizda mirně šetřiva žadné zbytečné honění? Budu jezdit delši trasu do práce. Aby bylo jasno je to asi tak 25km v jednu stranu takže se pro mně počita i spotřeba.
Fiat Grande Punto 1.2

Offline horan

• Global Moderator
  • registrovaný uživatel
« Reply #134 on: December 04, 2014, 21:10:48 PM »
Doporucuji kouknout na spritmonitor.de Tam si udelas dobry obrazek o spotrebe jakyhokoliv auta. Jinak na spotrebu byla nejlepsi prave ta 100kw verze. Nechci tu psat cisla, on tomu stejne nikdo neveri :-) , ale tankuji vzdy do plna, takze vim, za co jezdim. Ta 110kw bere o nejaky 2-3 dcl vic a 525 plus dalsi 3 dcl, ale zase +2 valce. To jsou ale vsechno dalky (75+75km denne prace) a trosku s ohledem na spotrebu, protoze to mesicne je uz dost km. Po meste se ten rozdil zvetsuje.