Author Topic: Autoservis  (Read 12335 times)

Offline George

• registrovaný uživatel
  • **
Autoservis
« on: January 29, 2011, 16:36:32 PM »
Chtěl bych Vás požádat o názory. Zajimalo by mne, zdali si svoje auta opravujete sami doma, nebo by jste dali (případně jestli vozíte) auta do servisu. Je jedno jestli za učelem oprav nebo uprav. Neberu pneuservis, to chápu že asi doma neuděláte :D

Pokud ne, zajima mě  duvod, pokud ano tak na jake opravy a kolik cca v servise necháte.

Dál by mne zajimalo, jaká hodinová sazba by pro Vás byla akceptovatelná k tomu, aby jste si auto dali do servisu případně jaky další věci by pro to byli rozhodující připadně co by Vás přemluvilo k tomu dát auto do servisu.

Děkuji za názory.  8)
KAKAT Racing

Offline Lucas

• registrovaný uživatel
  • **
  • jedééééééém
Re: Autoservis
« Reply #1 on: January 29, 2011, 16:41:44 PM »
Auto do servisu nedavam vubec, všechno dělám doma. A nedal bych ho tam kvuli tomu ze jsem se parkrat spalil s kvalitou provedenych oprav.
Scirocco MK2 1.8 16V KR stage 2 in progress 2xKx2xVKxPS

Offline George

• registrovaný uživatel
  • **
« Reply #2 on: January 29, 2011, 16:45:52 PM »
Auto do servisu nedavam vubec, všechno dělám doma. A nedal bych ho tam kvuli tomu ze jsem se parkrat spalil s kvalitou provedenych oprav.
Tohle je asi bohužel věc na kterou nelze argumentovat protože to tak je, sám jsem si to zažil. Jen doufám,že mi sem ted všichni nenapíší to samý :D

tak to trošku rozšíříme.  :D Jak by měla byt nabídka daného servisu zajimava aby Vás přemluvila i přes předchozí špatné zkušenosti přemluvila k návštěvě?
KAKAT Racing

Offline araman

• prekvapive je
  • Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
  • ** Hakis **
« Reply #3 on: January 29, 2011, 16:54:07 PM »
U mě je to  50:50 . Některy věci upravu sám v garáži. Něco nechávam dělat. Ale jen proto že se mi nechce (hlavně v zimě) nebo na to prostě nemám vercajk.
Volkswagen Scirocco Scala 1.8 JH ...  neznamo kde

Offline George

• registrovaný uživatel
  • **
« Reply #4 on: January 29, 2011, 16:55:03 PM »
U mě je to  50:50 . Některy věci upravu sám v garáži. Něco nechávam dělat. Ale jen proto že se mi nechce (hlavně v zimě) nebo na to prostě nemám vercajk.
kolik tam tak necháš? jaká je hodinovka?   ;)
KAKAT Racing

Offline Lucas

• registrovaný uživatel
  • **
  • jedééééééém
« Reply #5 on: January 29, 2011, 17:21:53 PM »
Tohle je asi bohužel věc na kterou nelze argumentovat protože to tak je, sám jsem si to zažil. Jen doufám,že mi sem ted všichni nenapíší to samý :D

tak to trošku rozšíříme.  :D Jak by měla byt nabídka daného servisu zajimava aby Vás přemluvila i přes předchozí špatné zkušenosti přemluvila k návštěvě?
@ George: asi te zklamu, ale takova nabidka pro me neexistuje ;) Teda pokud se bavime o autech ktere se opravovat doma daji ;)

Offline George

• registrovaný uživatel
  • **
« Reply #6 on: January 29, 2011, 17:43:15 PM »
to lucas: Určitě nezklameš, tak nějak jsem to čekal. :) Ale zbírám názory tak se ruzně vyptávám :)
KAKAT Racing

Offline deywis

• Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
« Reply #7 on: January 29, 2011, 17:44:55 PM »
olej si vyměním sám, zbytek mi dělají v servise "speed s.r.o."  ;D
cena? k nezaplacení...  :D

mk1 "78 - uloženka
gt2 "90 - červený a otlučený
mk1 "77
mk1 "76
mk1 "78
mk2 "88

Offline araman

• prekvapive je
  • Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
  • ** Hakis **
« Reply #8 on: January 29, 2011, 17:47:48 PM »
U mě je to  50:50 . Některy věci upravu sám v garáži. Něco nechávam dělat. Ale jen proto že se mi nechce (hlavně v zimě) nebo na to prostě nemám vercajk.
kolik tam tak necháš? jaká je hodinovka?   ;)

podle servisu  kde to nechám dělat .. do 400 na hodinu.  obvykle se do dvou hodin vejdu se zadanym ukolem.

posledně to byla výměna zadnich ložisek (800)  a bowdenů (1300)  dvě samostatné obj.  cena materialu a prací
« Last Edit: January 29, 2011, 17:50:00 PM by araman »

Offline danek

• Administrator
  • registrovaný uživatel
  • Já a smrt se nepoutáme
    • http://danek.webz.cz
« Reply #9 on: January 29, 2011, 18:11:04 PM »
Tak já zásadně vše sám (krom laku a pod). Prostě servisům nevřím. Kdysi jsem dělal u jednoho známeho výpomoc s autoelektrikou a co jsem tam slyšel a viděl jak se co dělá, tak nikdy. (Hláška typu: to nenatírej, nejde to vidět apod.) Prostě v dnešní době je to za hodně peněz kvalita provedene prace na bodu mrazu. Než abych někoho sponzoroval a dal mu penízky za ojebanou robotu, tak to si to raději udělám sám (tu opravu) a když nemám vercajk, tak si ho koupím.
Pridam jeste jednu prihodu, bracha dal do servisu Fabku, mel spatne lozisko na predku, lozisko vymenili vzali si za to 6500 a jak s tim jela jeho roba, tak ji upadlo kolo, bo ho neutahli.
SCIROCCO 1.8 8v JH
SCIROCCO 1.8 16v PL, plná palba + klima :)

Offline Rst

• registrovaný uživatel
  • **
« Reply #10 on: January 29, 2011, 18:24:35 PM »
80% si dělám sám,ale teď mě čeká převodovka a tak půjde na dílnu,protože jsem ji nikdy nedělal a před barákem to je nereálné,kolik bere na hodinu nevím,za synchron a všechny gufera i s prací říkal 3000,-

Offline araman

• prekvapive je
  • Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
  • ** Hakis **
« Reply #11 on: January 29, 2011, 18:28:08 PM »
..
a když nemám vercajk, tak si ho koupím..
..
to se vyloženě vyplati kupovat  si vercajk, který použiju jednou dvakrat když se to rozbije..  nehledě na to že to je finančně neunosny.   

...
Pridam jeste jednu prihodu, bracha dal do servisu Fabku, mel spatne lozisko na predku, lozisko vymenili vzali si za to 6500 a jak s tim jela jeho roba, tak ji upadlo kolo, bo ho neutahli.

tohle je už jen o přístupu servisu k práci a nedá se to paušálně vzít na všechny .. ano existují šmelináři. ale ne nejsou to všichni
« Last Edit: January 29, 2011, 18:31:14 PM by araman »

Offline Lucas

• registrovaný uživatel
  • **
  • jedééééééém
« Reply #12 on: January 29, 2011, 18:31:13 PM »
...

tohle je už jen o přístupu servisu k práci a nedá se to paušálně vzít na všechny .. ano existují šmelináři. ale ne nejsou to všichni

Probleme je v tom ze to zjistis az po provedeni prace a zaplaceni. A to se mi stalo i po doporuceni toho servisu ;) A to byla posledni kapka v rozhodnuti toho si delat opravy sam.

Offline araman

• prekvapive je
  • Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
  • ** Hakis **
« Reply #13 on: January 29, 2011, 18:32:13 PM »
...

Probleme je v tom ze to zjistis az po provedeni prace a zaplaceni. A to se mi stalo i po doporuceni toho servisu ;) A to byla posledni kapka v rozhodnuti toho si delat opravy sam.
a reklamace práce ? materiálu ???  náhrada škod ??

Offline speed

• majitel MK1
  • Global Moderator
  • registrovaný uživatel
  • ........mik mik...........
« Reply #14 on: January 29, 2011, 18:43:49 PM »
já si opravuju všechno sám ... v servise  ;D
Scirocco MK1 75  2.0 GTi  16V   9A
Mitsu Galant  97´ 2.0 16V  (LPG) žralok
Toyota Yaris mk1 1,0 "zlaťák"