Author Topic: Autoservis  (Read 12330 times)

Offline Lucas

• registrovaný uživatel
  • **
  • jedééééééém
Re: Autoservis
« Reply #15 on: January 29, 2011, 18:50:38 PM »
...
Pridam jeste jednu prihodu, bracha dal do servisu Fabku, mel spatne lozisko na predku, lozisko vymenili vzali si za to 6500 a jak s tim jela jeho roba, tak ji upadlo kolo, bo ho neutahli.

tohle je už jen o přístupu servisu k práci a nedá se to paušálně vzít na všechny .. ano existují šmelináři. ale ne nejsou to všichni

Probleme je v tom ze to zjistis az po provedeni prace a zaplaceni. A to se mi stalo i po doporuceni toho servisu ;) A to byla posledni kapka v rozhodnuti toho si delat opravy sam.
a reklamace práce ? materiálu ???  náhrada škod ??
Bylo to zjisteno az nasledujicim majitelem po prodani vozu, takze ja uz to resit nemusel, ale od te doby to nedavam nikam.
Scirocco MK2 1.8 16V KR stage 2 in progress 2xKx2xVKxPS

Offline mie009

• registrovaný uživatel
  • **
  • Navigator
« Reply #16 on: January 29, 2011, 18:59:07 PM »
Ja si taky dělam většinu věci sam. Po zkušenostech že mi řekli parkrat to nepujde protože je to staré auto a pak že se mi potkaly ventily i když to vůbec nebyla pravda tak jsem na ně zanevřel, ale potkal jsem borce co mi opravoval sciro a za seřizení řazení komplet opravy karbecu a podtlaku co ho pořadně vytrapilo si vzal 1200Kč za dost velkou namahu a hrani si.

Jinak jak řika Lucas servisy jsou na naše auta nahoubec. Neznaj to a nechtěji to opravovat když to nejde napichnout na komp a ten řekne co tomu autu je a když to není vyměna kus za kus.

Doma a jen doma si všechno dělam. Jinak cena prace tak 200-300kč/hodinu.
Scirocco 1.5 JB new project
Fiat Grande Punto 1.2

Offline Rst

• registrovaný uživatel
  • **
« Reply #17 on: January 29, 2011, 19:19:54 PM »
Auto do servisu nedavam vubec, všechno dělám doma. A nedal bych ho tam kvuli tomu ze jsem se parkrat spalil s kvalitou provedenych oprav.
Tohle je asi bohužel věc na kterou nelze argumentovat protože to tak je, sám jsem si to zažil. Jen doufám,že mi sem ted všichni nenapíší to samý :D

tak to trošku rozšíříme.  :D Jak by měla byt nabídka daného servisu zajimava aby Vás přemluvila i přes předchozí špatné zkušenosti přemluvila k návštěvě?
až budu brát na hodinu tolik,kolik chtěj v sevisu,tak nebude co řešit,ale to je fantasy

Offline Dejnos

• registrovaný uživatel
  • **
« Reply #18 on: January 29, 2011, 20:48:40 PM »
Zdar. Taky většinou nemám potřebnej vercajk a místo, takže kromě běžné údržby, to pak dávám do servisu, cenu mám většinou smluvní, když jsem to propočítaval, tak mě to vycházelo okolo 250 na hodinu. Je to malej rodinnej servis a zatím nemám pocit, že by dělali něco špatně (nepoctivě). Můžu tam kdykoliv přijít podívat se pod ruce a co sami neumějí (např. repase eletro - altíku, startéru, práce na soustruhu atd..) mají zajištěno jinde, kam to sami dovezou a přivezou.... Autorizovaným servisům se pokud možno vyhýbám a to zejména kvůli ceně, která začíná někde okolo 500 za hodinu a taky kvůli nemožnosti kontroly a jak už tu bylo psáno, často se mi stalo, že za zavádu bylo označeno úplně něco jiného, nebo rovnou mění celé díly za nové aniž by třeba řešili jen jejich dílčí opravu....  :P   
Scirocco II GT II 1.8 JH 91/92

Offline Airarmy

• registrovaný uživatel
  • **
    • http://airarmy.szm.sk
« Reply #19 on: January 31, 2011, 07:22:12 AM »
Většinu věcí dělám sám a to kolikrát i ostatním, servis NEBRAT !!!
Je to banda šmelinářů, vychcánků a vydřiduchů !!!!!!!!!!!!
Jak tady někdo psal jakmile to nejde napíchnout na PC tak to nedělaj.
Je teda pravdou že znám pár šílenců kteří se vtom hrabou do té doby dokuď to neopravěj ale těch je jak šafránu.
Jinak taxa za hodinu worku tak cca od 200,- až po 400,- (pro vysírky typu "Ty vole to je docela dost a jako nemohl by jsi slevit atd...!!".
Jo a ještě jedna zkušenost, posrala se mi hlava rozdělovače paliva, v autorizce mě rovnou poslali někam a doporučili mi člověka který se tím prej hoodně zabejvá a že je to machr v oboru, nevím jestli je machr ale v oboru rozhodně ne. Měsic u něj auto stálo a nic se nedělo, ba co více dosraj to ještě více než to bylo. Když jsem si pak auto přišel vyzvednout tak bylo v žalostném stavu, špinavé sedačky, tapecy a poškrábané dveře. Takže asi tak. Radši se vtom budu šťourat sám dokaváď to nedám do kupy !!
Kuvwa přece to vymyslel jen člověk tak ať mi nikdo neříká že to nejde opravit !!!!!
Podstatou války je násilí, mírnost je projevem slabomyslnosti a nerozhodnosti.
A proto udeř vším, udeř všude, udeř tvrdě ! ! !

Mess with the BEST die like the REST!!!!

Offline kashty

• registrovaný uživatel
  • **
  • úsměv pěkně do scirocca
« Reply #20 on: January 31, 2011, 09:20:54 AM »
Já servisuju svoje auta ve VW Scirocco&Corrado servisu v Brně a maximální spokojenost   :)
....a opraví mi tam i Matiza  ;D
Corrado G60
Scirocco GTi 1.8
Scirocco GTX 1.8
Scirocco GT2 1.8
Scirocco Tropic 1.8
Scirocco GTi 1.6

Offline R N

• registrovaný uživatel
  • **
« Reply #21 on: January 31, 2011, 09:58:00 AM »
Já 100 % všechno sám . Doma navíc kupu dílů nahradíš z levnějších vozů a navíc málokdo má poprávu napsáno autoservis , většinou to jsou jen ubohý měniči  >:(a na to ti stačí "klíč 19 17 13 10 kladívo a majzlík" ;D ! Ale co hlava to názor .

Offline Mates

• registrovaný uživatel
  • **
« Reply #22 on: January 31, 2011, 10:02:26 AM »
jak píše armáda, postavili to jen lidi a musíto jít opravit.. je jen otázkou co se na to všechno ještě sežene... co se týče plechařiny, tak ta se nechá vyvařit jestli to není uplně naprach... co se týče mechanickejch částí tak se dá sehnat celkem všechno.. k tématu, všechno si opravuju doma a cena sou provozní náklady dilny

když tatík s těmahle autama začínal, tak řešil problém s karburátorem a vyrazil k exnerovi a jeho konkurecni, všichni na to čuměli co to je vůbec za auto a jestli se náhodou neposral, že když by na tom měli něco dělat tak by se nedoplatil.. takže servisu se vyhejbám, šíro si rozeberu do šroubků a zase složim sám a nepotřebuju k tomu žádnýho vyučenýho měniče dílů co sou v dnešní době v servisech (neřikám že ve všech)
Mk II GTL, 1.8 16v, kamei
MK II GTX, 1.8 GASPOWER, wintercar
něco málo MK l

Offline lajos

• Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
  • PL,16V
« Reply #23 on: January 31, 2011, 23:13:06 PM »
Většinu věcí dělám sám a to kolikrát i ostatním, servis NEBRAT !!!
Je to banda šmelinářů, vychcánků a vydřiduchů !!!!!!!!!!!!
Jak tady někdo psal jakmile to nejde napíchnout na PC tak to nedělaj.
Je teda pravdou že znám pár šílenců kteří se vtom hrabou do té doby dokuď to neopravěj ale těch je jak šafránu.
Jinak taxa za hodinu worku tak cca od 200,- až po 400,- (pro vysírky typu "Ty vole to je docela dost a jako nemohl by jsi slevit atd...!!".
Jo a ještě jedna zkušenost, posrala se mi hlava rozdělovače paliva, v autorizce mě rovnou poslali někam a doporučili mi člověka který se tím prej hoodně zabejvá a že je to machr v oboru, nevím jestli je machr ale v oboru rozhodně ne. Měsic u něj auto stálo a nic se nedělo, ba co více dosraj to ještě více než to bylo. Když jsem si pak auto přišel vyzvednout tak bylo v žalostném stavu, špinavé sedačky, tapecy a poškrábané dveře. Takže asi tak. Radši se vtom budu šťourat sám dokaváď to nedám do kupy !!
Kuvwa přece to vymyslel jen člověk tak ať mi nikdo neříká že to nejde opravit !!!!!
Na šíro sáhne pouze kolega servisák(za 250/h) a dohodnem se co vymění-tlumiče nebo jinou mechanickou práci-jakmile je to jinak v prdeli, musím nato přijít sám, ani doktoři tě neuzdravějí, pokud nepříjdeš na to co ti je

Offline araman

• prekvapive je
  • Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
  • ** Hakis **
« Reply #24 on: February 01, 2011, 07:54:25 AM »
tak přesně takhle to funguje i umě . s tím rozdílem že  mám 2 ověřený servisy kvuli době objednání
Volkswagen Scirocco Scala 1.8 JH ...  neznamo kde

Offline jajin17

• registrovaný uživatel
  • **
  • I love you VW
« Reply #25 on: February 01, 2011, 10:00:42 AM »
Když bych vezl třeba rocco do servisu kde by byl opravdovej odborník a vědělo se to o něm, tak by mě cena nezajímala, jinak raději obvolávám známé nebo píšu problém na forum a dělám si sám :)
VW Scirocco GT PL 106kW
VW Lupo 1,0 37kW
VW Passat Variant B35 1,8 66kW

Offline milo

• Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
« Reply #26 on: February 01, 2011, 22:23:08 PM »
šíro mam rád proto že je genialne jednoduche a jde spravit i doma stáčí ti na to gola sada za 1500kč kterou dostaneš v akci i v Lídlu je v ní vše potřebné a ne žáden extra arzenál klíču . Ovšem je pravdou že dělat něco na parkovišti je na hovno ale dá se . Taky je pravdou že jestli si to neumíš udělat sám tak je to problém, mechanici ty auta neznaj a nechcou to dělat a když tak neví co za to.

Offline fi(cz)ik

• registrovaný uživatel
  • **
« Reply #27 on: September 19, 2011, 17:41:43 PM »
já si taky převážně dělám vše sám a nebo když je lenost moc velká tak zavolám známým u kterejch mám maximální důvěru a dají i krásnou cenu :)

Offline C3

• registrovaný uživatel
  • **
« Reply #28 on: September 22, 2011, 09:20:30 AM »
Mno :-) Georgi... zkusenosti se servisama a servisakama se mi dost lisi... a ruzni ... kus od kusu... a moje prace na aute byvala obcas zadna a obcas jsem si delal vsechno sam... holt taky nemam tolik casu ... takze bych volil podle obtiznosti a casu co bych potreboval ja versus cas pro mechanika... (na auto nemam zvedak, prevodovku on sunda jak nic, ja se u toho prizabiju - a ted me to i u automatu ceka...) btw na cenu dvakrat nekoukam... jde mi spis o to, ze znam jeho praci... samozrejme kdyz mi muj mechanik rekl,ze za to,ze mi zvedl auto chce 500, tak me videl naposledy...
jinac zajmava cena urcite lidi zaujme... chces si otevrit servis? :)
hmm.. aspon tech par sekund :-)) http://www.youtube.com/watch?v=sdUUx5FdySs

Offline Cherry

• Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
  • legendy nesmí nikdy zemřít !
« Reply #29 on: September 22, 2011, 19:20:24 PM »
Tak já taky skončil a autorizovanejma servisama už dříve, když mi sprznili Passata a za 860,-/hodinu. Hlavně to nejsou opraváři, ale vyměňovači a to se ještě prodraží. To je ale minulost.
To Mates: Jednou jsem také zkusil Exnera a přišel o první Scíro - nikdy více a skoro litr za hodinu  ::) ::) ::)
Na autech si dělám sám, co nezvládnu jak časově, tak nářadím (zvedák/lakovna/svářečka apod), nebo se mi do toho nechce, tak na to mám jednoho soukromého servisáka, který bere 350,-/hod a je ještě větší puntičkář než já, takže 100%ní důvěra! Nezná slovo nejde! Jedinej menší problém je v tom, že pokud něco dělá poprvé, tak to dělá trochu pomaleji, ale výsledek je vždy absolutní. To se týká třeba cayenne a pod (poslední dobou dělal třeba automatickou převodovku u RR a zvládl ji - ostatní firmy od toho dávaly ruce pryč) , VW umí všechny :D, takže já jsem v tomhle naprosto v klidu. Pokud má někdy reklamace, tak jen díky nekvalitním dílům a snaze zákazníka ušetřit na materiálu. Pokud je to do očí bijící, tak tu zakázku odmítne. Mohu jenom doporučit - sídlí u Příbrami. Jedinej průser je ten, že má krom VWček i Suzuki GSX-R 1000 od Akrapoviče a sem tam se jezdí odreagovat ve 300/hod. takže se bojím aby mi vydržel a nezabil se.
Doplním ještě přesnější odpovědi na otázky:
Ono servis a servis....
Do značkového servisu mě už nikdo nedostane a nikdo mě již nepřemluví, pouze v nouzi na cestách v zahraničí.
U svého servisáka jsem nechal už asi více jak 350tisíc (vozím k němu 4 auta)odhadem
rozhodující je pro mě kvalita a celková suma za provedenou práci, ale mělo by to průměrně vycházet cca na max 400,- víc bych akceptoval jen opravdu u speciálních prací

jako C3:   chces si otevrit servis?  :D :)
« Last Edit: September 23, 2011, 12:41:16 PM by Cherry »
Mám se tak jak si zasloužím, líp než si přejí moji nepřátelé, hůř než si přeju já.