Author Topic: zadní brzdiče 16V pomoooc !  (Read 6609 times)

Offline Cherry

• Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
  • legendy nesmí nikdy zemřít !
zadní brzdiče 16V pomoooc !
« on: December 14, 2014, 14:44:08 PM »
Tak než jsem se pustil do přestavby celé brzdné soustavy na verzi 16V - kotouče, seskupil jsem veškerý materiál, abych se potom s něčím nekousnul. Přesto se stalo :( .Koupil jsem mimo jiné celou zadní 16V nápravu od MoniCy s tím, že mám vše připraveno. Bohužel ne. Zjistil jsem poté,co jsem všechno rozkuchal, že měla každý zadní brzdič jiný a to si na auto nedám a... STOJÍM ! Prosím tedy o pomoc 1) o výměnu 1 kusu, nebo 2) o koupi 1 brzdiče v nouzi i páru, abych to mohl dát dohromady. rozdíly jsou patrné na foto, a liší se v průměru válečku, ten menší s šestihranem má průměr 36mm, ten větší má 38mm. Z druhé strany se na první pohled liší umístěním odvzdušňováku. Předem díky za nabídky.
Mám se tak jak si zasloužím, líp než si přejí moji nepřátelé, hůř než si přeju já.

Offline Rst

• registrovaný uživatel
  • **
Re: zadní brzdiče 16V pomoooc !
« Reply #1 on: December 14, 2014, 19:34:30 PM »
Ahoj, pokud si je zrepasuješ, někde mám moje původní, musím je pohledat, jeden tekl a na druhým se sekala ručka.

Offline Cherry

• Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
« Reply #2 on: December 15, 2014, 15:40:15 PM »
Ahoj, díky za reakci, jestli je aspoň jeden zrepasovatelný (nezrezlý ve válci), počítám s tím. Je to samozřejmost. A který průměr máš lepší pro repasi? Já jen abych měl správně L+P.
Mám se tak jak si zasloužím, líp než si přejí moji nepřátelé, hůř než si přeju já.

Offline Rst

• registrovaný uživatel
  • **
« Reply #3 on: December 15, 2014, 16:52:10 PM »
Pošlu ti oba, půměr nevím, jsou to s tím imbusem, podle mně origo ještě z výroby. Zrezlý uvnitř snad nebudou, je to dva roky co jsem je sundal z auta. Ve středu je pohledám, dřív se k tomu nedostanu.

Offline Ondra21

• registrovaný uživatel
  • **
« Reply #4 on: December 16, 2014, 16:53:00 PM »
Pokud bys chtěl zainvestovat, tak doporučuji tohle http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=40&t=137164
Je to bez starostí, brzdí to krásně a to i ruční brzda, je to lehký (hliník) a pěkný :-)

Offline Cherry

• Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
« Reply #5 on: December 16, 2014, 20:31:18 PM »
Jéé dobrej typ! Díkes. Prověřím tuhle variantu.

Rostíku, zatím pozastav aktivitu, raději bych šel do těch nových. Když to nevyjde, začnu tě znovu otravovat.

Offline Rst

• registrovaný uživatel
  • **
« Reply #6 on: December 17, 2014, 00:31:32 AM »
Dobrááá   :)

Offline Lucas

• registrovaný uživatel
  • **
  • jedééééééém
« Reply #7 on: December 17, 2014, 09:39:19 AM »
@ cherry: ohledne tech hlinikovych brzdicu, musis dat levy do prava a pravy do leva, takze odvzdusnovaky smeruji dolu a ne nahoru, takze kdyz to budes odvzdosnovat, tak sundanej brzdic z drzaku a musis ho drzet v ruce ;) to je asi jediny problem, a drzaky pasuji original na sciro, ty co jsou k tem brzdicum na gIV, tam nepasujou ;)
Scirocco MK2 1.8 16V KR stage 2 in progress 2xKx2xVKxPS

Offline Cherry

• Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
« Reply #8 on: December 17, 2014, 09:53:37 AM »
Dík za radu, bude se hodit.

Offline Dalibor

• registrovaný uživatel
  • **
« Reply #9 on: December 18, 2014, 09:08:16 AM »
Pokud bys chtěl zainvestovat, tak doporučuji tohle http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=40&t=137164
Je to bez starostí, brzdí to krásně a to i ruční brzda, je to lehký (hliník) a pěkný :-)

Takhle jsem to řešil kdysi ja a je to v pohodě.
GT II..

It´s better to be dead and cool than alive and uncool:-)

Offline Cherry

• Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
« Reply #10 on: December 18, 2014, 11:22:01 AM »
@ cherry: ohledne tech hlinikovych brzdicu, musis dat levy do prava a pravy do leva, takze odvzdusnovaky smeruji dolu a ne nahoru,

ještě mi to nepřišlo, tak to nemůžu očuchat. Proč se musejí prohodit ? Nevejdou se tam kvůli 13"? Já jezdím 15" - jen odhad.

pozn. prodávající mě přesvědčuje, že ty třmeny na GIV tam budou pasovat.
« Last Edit: December 18, 2014, 11:24:48 AM by Cherry »

Offline Lucas

• registrovaný uživatel
  • **
  • jedééééééém
« Reply #11 on: December 18, 2014, 13:40:03 PM »
Třmeny pasují, jen ty držáky třmenu ne. Měnil jsem to v létě a dát tam nešli. Tak jsem použil ty na scirocco. A prosazují se protože u scira vedou lanovody horem a u g4 spodem. Takže nevychází délka.
Scirocco MK2 1.8 16V KR stage 2 in progress 2xKx2xVKxPS

Offline Mates

• registrovaný uživatel
  • **
« Reply #12 on: December 18, 2014, 16:21:46 PM »
když sem osazoval zadní brzdiče z golfa tak jsem koupil i lanovody na G2 a vedu je pod nápravnicí bez problémů
Mk II GTL, 1.8 16v, kamei
MK II GTX, 1.8 GASPOWER, wintercar
něco málo MK l