Author Topic: někdo s motorem 1,8 EX?  (Read 17565 times)

Offline x-t.y.n.a

• registrovaný uživatel
  • **
Re: někdo s motorem 1,8 EX?
« Reply #15 on: June 22, 2014, 15:55:50 PM »
s EX - em sem řešil dost problémů, ale i tak je potřeba to vidět, aby člověk mohl říct co s tím může být.. každopádně na relátko bych nevsázel.. Kdyžtak já sem z Prahy

Praha tu mám kousek, já jsem z Loun (ústecký kraj). Myslíš, že by sis mohl někdy udělat čas a třeba to omrknout a poslechnout si to, dorazila bych, jak by se ti to hodilo. A za případnou práci není problém zaplatit. Já za boha nemůžu sehnat schopného mechanika, který by těmto autům rozuměl :-( .

Offline Kora

• registrovaný uživatel
  • **
« Reply #16 on: June 23, 2014, 07:40:52 AM »
mam "chytrou" knizku na golfy...koumal jsem si podle ni i muj EX motor na siru....podivam se co potrebuje karbec za relatka a dam ti vedet....
VW Scirocco Mk ll 1.8 EX 66 kW
Ford Galaxy II 2.3i 107 kW

Offline x-t.y.n.a

• registrovaný uživatel
  • **
« Reply #17 on: June 23, 2014, 08:22:32 AM »
mam "chytrou" knizku na golfy...koumal jsem si podle ni i muj EX motor na siru....podivam se co potrebuje karbec za relatka a dam ti vedet....

super, moc děkuju.

Offline Kora

• registrovaný uživatel
  • **
« Reply #18 on: June 23, 2014, 08:58:33 AM »
nejake foto mobilem....

Offline Kora

• registrovaný uživatel
  • **
« Reply #19 on: June 23, 2014, 08:59:43 AM »
a dalsi...
omrkni trysky na karburatoru....pri te spotrebe co uvadis tam muzes mit neco jineho....
ty problemy s volnobehem a syticem ti muze zpusobovat vychozeny karbec.....okolo hridele klapky prvniho stupne se to vychodi a prisava to vzduch...pootoc s tou klapkou a zakyvej do stran jestli je tam vule a nebo na tu hridelku z boku karbece strikni ze strikacky trochu benzinu (pokud je tam vule zacne to nasavat benzin misto vzduchu a zmeni se ti otacky motoru)...pokud ano je to na vymenu....
« Last Edit: June 23, 2014, 09:19:41 AM by Kora »

Offline x-t.y.n.a

• registrovaný uživatel
  • **
« Reply #20 on: June 23, 2014, 09:38:21 AM »
Kora: děkuji za fotky, naposílala jsem to mechanikovi i s tvým typem, co má zkontrolovat.

Dle toho, co mi vysvětloval, tak chybí relé č. 22 dle tohoto obrázku - funkce Řídící jednotka odpojení přednastavení 2E2 66kW. Je otázka zda toto relé má vliv na spotřebu, volnoběh a sytič. Víš hodnoty tohoto relátka nebo číslo, které je na něm z výroby?

Offline Kora

• registrovaný uživatel
  • **
« Reply #21 on: June 23, 2014, 10:09:47 AM »
ja ho tam nemam....
mam obsazene pozice 2,8,15,10,6,12
tu 15 nejak nechapu....ale nez to kdysi deda koupil tak to bylo bourane takze mozna nejaky bastl....na relatkach mam krytky s oznacenim jen na pozici 15(oznaceni 61) a 6 (53)...zbytek je bez krytek jelikoz bylo auto utopene pri povodnich v 1997...nekdo je vyloupl kdyz se to susilo a nedal je zpet....
kazdopadne mi to funguje....
« Last Edit: June 23, 2014, 10:28:53 AM by Kora »

Offline x-t.y.n.a

• registrovaný uživatel
  • **
« Reply #22 on: June 23, 2014, 10:16:10 AM »
ja ho tam nemam....
mam obsazene pozice 2,8,15,6,12
tu 15 nejak nechapu....ale nez to kdysi deda koupil tak to bylo bourane takze mozna nejaky bastl....na relatkach mam krytky s oznacenim jen na pozici 15(oznaceni 61) a 6 (53)...zbytek je bez krytek jelikoz bylo auto utopene pri povodnich v 1997...nekdo je vyloupl kdyz se to susilo a nedal je zpet....
kazdopadne mi to funguje....

Tak v tvém případě máš šikovně provedený bastl  :), já taky, ale nefungující...tak uvidíme clubák deywis by mi měl tu skříňku vyfotit.

Offline Kora

• registrovaný uživatel
  • **
« Reply #23 on: June 23, 2014, 11:08:16 AM »
na sytic a vubec celou zahrivaci fazi ma vliv rele na pozici 2.....jakmile se ohreje voda tak to termoventil vypne....ted jsem si to byl overit....
na volnobeh maji vliv podtlaky, tripolohovy ovladac skrtici klapky a ridici ventil volnobehu a jak jsem psal nize nesmi byt vybehany karbec......vse musi byt ok...pak neni problem to ladit.....ja jsem se s tim nemohl domluvit dokud jsem si nesehnal novy nevybehany karbec....pak jako zazrakem zacal motor reagovat na serizovani bohatosti i na serizovani volnobehu.....

Offline x-t.y.n.a

• registrovaný uživatel
  • **
« Reply #24 on: June 23, 2014, 11:25:39 AM »
na sytic a vubec celou zahrivaci fazi ma vliv rele na pozici 2.....jakmile se ohreje voda tak to termoventil vypne....ted jsem si to byl overit....
na volnobeh maji vliv podtlaky, tripolohovy ovladac skrtici klapky a ridici ventil volnobehu a jak jsem psal nize nesmi byt vybehany karbec......vse musi byt ok...pak neni problem to ladit.....ja jsem se s tim nemohl domluvit dokud jsem si nesehnal novy nevybehany karbec....pak jako zazrakem zacal motor reagovat na serizovani bohatosti i na serizovani volnobehu.....

Taky si myslím, že to bude spíš karburátorem, než nějakým relátkem. Dnes za ním zajedu a řeknu mu, co jsi mi napsal.

Offline sergei

• registrovaný uživatel
  • **
« Reply #25 on: June 25, 2014, 07:20:52 AM »
dovolím si eště jednu poznámečku. nesmí bejt prasklina v gumě pod karbecem.pak nejde doštelovat ani novej karbec.
scirocco 16v KR Popelka

vw transporter t3 1.6 td
velorex 250
a háfo motoveteránů

Offline x-t.y.n.a

• registrovaný uživatel
  • **
« Reply #26 on: June 25, 2014, 08:20:08 AM »
Tak auto jsem včera přivezla domů. Mechanik nakonec přiznal, že se přecenil a karburátory nejsou, tak jednoduché, jak si myslel (mladej kluk). Řekl, že vůbec nepochopil systém, jak ten karburátor funguje.
Takže auto normálně nastartuji motor na volnoběh běží na cca 1,5-1,8 tis. otáček, z výfuku se valí černo/modrý po benzínu nasmrádlý dým, oproti předešlému stavu už otáčky jen mírně houpou. Spotřeba paliva bude asi abnormální. Za jízdy nic poznat nejde nebo nevím nemůžu porovnávat, jak auto jede, když je karbec seřízený.
Tak musím sehnat nějakého borce, který tomu opravdu rozumí  ??? a karburátor dá do kupy nebo mi řekne, co s tím je a koupím nový. 

Offline R N

• registrovaný uživatel
  • **
« Reply #27 on: June 25, 2014, 19:54:14 PM »
1- nechápu proč relé na karbec, tomu stačí 12v pod klíčkem a benzín, 2- sytič funguje mechanicky, ohřeje se bimetal a při sešlápnutí plynu odskočí zarážka a otevře se klapka sytiče, 3- relé na pozici 2 je 171906383 spínací 40 A, bývá na něm velká 1 a s teplotou nemá nic společnýho a ani s karburátorem, jeho funkce je - po zapnutí klíčku spustí předehřev nasávaného vzduchu ( je to asi 3mm silný kablík, který vede za karburátorem pod sání). 4- pokud chceš seškrtit množství podávaného benzínu, nad karburátorem v plastovým víku je špunt z gumy, ten vytáhni a vevnitř je škrtící šroubek a ten když povoluješ, ubíráš benzín. 5- nutnost jsou dobře zapojené podtlaky

Offline Kora

• registrovaný uživatel
  • **
« Reply #28 on: June 26, 2014, 07:14:58 AM »
podle mne to funguje tak ze se sepne rele a posila proud do ohrevu sytice (odporovy drat za bimetalem) do predehrevu nejakeho kanalku na karbecu a do predehrevu sani....po zahrati ho vypne nejaky termoventil.....rozhodne to neni mechanicky....a pak by mely otacky spadnou na volnobeh...cca 800.....asi ti to jede porad na sytic.....
jinak zkus zajet na emise a nech si to sestelovat tam.....pokud tam nebude nejaky mladoch tak by mel vedet co s tim...ja jsem to tak udelal po vymene karburatoru....
« Last Edit: June 26, 2014, 07:20:28 AM by Kora »

Offline x-t.y.n.a

• registrovaný uživatel
  • **
« Reply #29 on: June 26, 2014, 07:50:05 AM »
tak jsem domluvená s clubákem Mates, že se na ten můj "střep" prý mrkne  ;) a zkusí to poladit.