Author Topic: Pohánění podtlaku pro budíky??  (Read 7774 times)

Offline Lahváček

• registrovaný uživatel
  • **
Pohánění podtlaku pro budíky??
« on: September 20, 2011, 11:25:55 AM »
Ahoj hoši,
mám JHčko a za hlavou motoru jsem na sání našel nejspíš elektricky poháněný motůrek, který je napájen od klapek sání. Jedna hadička vede do přístrojovky, takže sem usoudil že jdou do budíků a druhou hadičku jsem nenašel. Snad to píšu správně. Odpoledne dodám foto.... Nevíte někdo kdo máte JHčko o co jde? Napadlo mě jestli to neni podtlak pro budíky, protože mi funguje na palubáku jen časy a teploty. Nejde spottřeba atd.

Díky za pomoc

Offline kubík

• registrovaný uživatel
  • **
  • scirocco 1,8 dohc 16v kr scirocco 1,8(zatim) 8v
Re: Pohánění podtlaku pro budíky??
« Reply #1 on: September 20, 2011, 14:57:46 PM »
no ten "moturek" je myslim co si pamatuju na regulaci volnobehu a jak rikas jedna ta tenka hadicka vede do budíku na otacky a ta druha by mela vest do spinače regulače tlaku je to takova banka ktera je většinou u mech. striku(želvy) ale je mozny že se pletu určitě je tu spoustu lidi co ti poradi líp jak ja

Offline Lahváček

• registrovaný uživatel
  • **
« Reply #2 on: September 20, 2011, 16:23:48 PM »
Tady je fotka...

Kubík: Aha...no volnoběh trošinku kolísá, ale neni to nic vážnýho. Každopádně díky za tip ;)

Offline deywis

• Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
« Reply #3 on: September 20, 2011, 17:44:57 PM »
máme úplně stejnej problém, taky mi to neukazuje spotřebu  :) zatím sem to ale nezkoumal...

mk1 "78 - uloženka
gt2 "90 - červený a otlučený
mk1 "77
mk1 "76
mk1 "78
mk2 "88

Offline araman

• prekvapive je
  • Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
  • ** Hakis **
« Reply #4 on: September 20, 2011, 17:56:11 PM »
obvykle KO čidlo na budikách. 
Volkswagen Scirocco Scala 1.8 JH ...  neznamo kde

Offline xxMIKExx

• registrovaný uživatel
  • **
« Reply #5 on: September 20, 2011, 19:15:30 PM »
dejve ten ventil co si fotil by měl být ale k budíkam s ekonomerem,ten tam na obič mfa nemusí být
Scirocco GTX
Corrado G60
Polo 86c 2f

Offline Lahváček

• registrovaný uživatel
  • **
« Reply #6 on: September 20, 2011, 19:34:11 PM »
obvykle KO čidlo na budikách. 

To je možný...on taky ten palubák někdy jde a někdy ne. Spíš teda ne  ;D , ale podle mě je v háji i kontakt v tý páčce na ovládání.

Offline kubík

• registrovaný uživatel
  • **
« Reply #7 on: September 20, 2011, 19:36:09 PM »
jo tahle vec tak to vubec netusim na co to je kazdopadne se dívam ze tam maš prerušeny dratky tak to vsechno zapoj a jak jsem se bavil o regulatoru teho volnobehu tak ten je za sanim k temu vede dvou pinová zasuvka tam bývají ty dratky taky dost casto prerušeny a tak tak na to mrkni mozna pro ti to blbne ten volnobeh  ;) a otackomer ti funguje?

Offline Lahváček

• registrovaný uživatel
  • **
« Reply #8 on: September 20, 2011, 19:40:26 PM »
K tomu "motůrku". Teďka jsem přišel od auta. Hledal jsem asi hodinu hadičku od "želvy" k místu kde plynový lanko ovládá klapky sání.
Nic jsem nenašel. Je tam prostě jen hadička od palubovky k ovládání klapek. K "želvě" jsem našel jen kabílky, který napájej ten motůrek.
A pak mi došlo když mi Kubík psal že to nejspíš slouží k regulaci volnoběhu, že pokaždý když startuju tak musim prošlápnout plyn jinak hrozně klesnou otáčky a po delším stání (přes noc) to někdy i chcípne, že je to tim, že tam neni tenhle "motůrek". Ale za boha prostě nemůžu najít tu druhou hadičku.

Offline Lahváček

• registrovaný uživatel
  • **
« Reply #9 on: September 20, 2011, 19:44:14 PM »
jo tahle vec tak to vubec netusim na co to je kazdopadne se dívam ze tam maš prerušeny dratky tak to vsechno zapoj a jak jsem se bavil o regulatoru teho volnobehu tak ten je za sanim k temu vede dvou pinová zasuvka tam bývají ty dratky taky dost casto prerušeny a tak tak na to mrkni mozna pro ti to blbne ten volnobeh  ;) a otackomer ti funguje?

Otáčkoměr běží v pohodě a přesně. Ale jak jsem před chvílí psal, tak si myslim, že ten "motůrek" má co dělat s tim povinnym prošlápnutím plynu při startu. Jakmile ho prošlápnu, motor běží krásně. Nebo je ještě špatný čidlo studenýho startu. Ale to by dělalo jen po delšim stání. Někdy to dělá i když to neběží třeba jen 30min

Offline kubík

• registrovaný uživatel
  • **
« Reply #10 on: September 20, 2011, 19:46:36 PM »
rikam skontroluj tu vec za tem sanim jestly neni nekde prerusenej obvod ;-)
jo a k te želvě sem myslel jen kdyz tam bude u teho ta banka s jednim privodem podtlaku a jednim 2pinovim  šteklem to moc jhček nemelo

Offline xxMIKExx

• registrovaný uživatel
  • **
« Reply #11 on: September 20, 2011, 19:48:02 PM »
jinak hadička k mfa bývá zapojená do podtlakové hadice co vede do posilovače u zpetnýho ventilu sou 2 vývody a pokud tam nemáš šoupátko volnoběhu tak teda nevím jak ti to drží volnoběh  ;D
Scirocco GTX
Corrado G60
Polo 86c 2f

Offline xxMIKExx

• registrovaný uživatel
  • **
« Reply #12 on: September 20, 2011, 19:51:41 PM »
a pokud nemáš ekonoměr tak tu blbost na foce mužeš vyhodit
Scirocco GTX
Corrado G60
Polo 86c 2f

Offline kubík

• registrovaný uživatel
  • **
« Reply #13 on: September 20, 2011, 19:56:27 PM »
jak rika mike ale ja sem tu vec mel taky na svim jhčku a ekonomer sem tam nemel tak nvm no

Offline xxMIKExx

• registrovaný uživatel
  • **
« Reply #14 on: September 20, 2011, 20:04:54 PM »
ekonoměr
Scirocco GTX
Corrado G60
Polo 86c 2f