Author Topic: Scirocco II na jedničkový papíry  (Read 4086 times)

Offline Lahváček

• registrovaný uživatel
  • **
Scirocco II na jedničkový papíry
« on: September 15, 2011, 09:09:29 AM »
Zdar hoši,
Koupil jsem si Scirocco 1,8JH z 91, přihlášený na papíry jedničky z roku 78. Byl sem u známýho kterej mi udělal povinný a když psal VIN tak mi začal trvdit že mám špatnej VIN.Že musí bejt 17 míst. Ale když je to na starý papíry tak to musí mít VIN toho starýho Scira ne? Podle mě se 17ti místný VINko dělalo až po roce 83.Mám ho přeraženej (v TP napsáno "přeraženo náhradní technologií") pod kapotou
na podběhu a je 10 místný + před tim je divně vyražený WWWZZZ. Což mi přijde
jako by si to někdo dodělal nebo je to pičovina (mělo by být WVWZZZ). Ve velkym TP mám napsaný jen to desetimístný číslo stejně tak i v malym. Ten známej tvrdí že je to levý a je to průser. Pomůžete mi to někdo rozlousknout?  ???

Offline deywis

• Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
Re: Scirocco II na jedničkový papíry
« Reply #1 on: September 15, 2011, 09:13:29 AM »
ahoj,  mám to udělaný úplně stejně, to VINko nemám snad ani 10ti místný. Na evidenčce na mě taky čuměli a pátrali po tom proč mám VIN vyraženej náhradní technologií. Ale je to zcela ofiko. Už se to tady řešilo mockrát, dřív to prej šlo bez problému hodit na papíry mk1, takže je nás tady víc co to tak máme, však kluci ti řeknou  ;)

Na STK jsi s tím už byl?

mk1 "78 - uloženka
gt2 "90 - červený a otlučený
mk1 "77
mk1 "76
mk1 "78
mk2 "88

Offline Lucas

• registrovaný uživatel
  • **
  • jedééééééém
« Reply #2 on: September 15, 2011, 09:32:01 AM »
ja mam dvojku na papirech z mk1 z roku 78, ale vin mam ponechanej z dvojky. Takze klasicky probehla ofiko prestavba karoserie tak proc by se prepisovala cislo kastle na to stary ;)
Scirocco MK2 1.8 16V KR stage 2 in progress 2xKx2xVKxPS

Offline Dejnos

• registrovaný uživatel
  • **
« Reply #3 on: September 15, 2011, 09:49:17 AM »
No, pokud si pamatuju, tak skutečně ofiko to šlo snad jen nějak přes zastoupení VW a stálo to i docela dost peněz a prej to ani moc něchtěli dělat, protože MKI a MKII měli i výkonově jiný motory (kromě přechodnýho období prvních MKII). Kdysi jsem to tak chtěl řešit, ale nešlo to, nebo to bylo hrozně drahé, už přesně nevím... něco se mlelo ještě o nějakém výzkumáku, že to musí ještě přes něj... (jo ten výzkumák byl vlastně na ofiko přestavbu motoru)....      

Jinak se to spíš dělalo přes "hodně dobrý známý" na dopravce při přepisu, kdy to buď normálně přehlídli a přepsali jako přestavbu na nové vin, nebo přidelili nový vin pro vyražení (s tím že neřešili papíry MKI a auto MKII) a to bude asi tvůj případ. Z čeho pak u toho novýho vin vycházeli, to nevím.... Dneska se už u takhle starých aut v tom moc nikdo zpětně nevrtá, hlavně že sedí čísla.        

Mám někde doma snad ještě jedny papíry z MKI tak se kdyžtak kouknu jaký vin tam mám, ale co si pamatuju, tak bylo nějaký krátký a snad jen čísla.    

Jinak pojistit auto problém není, ale při pojistné události to pak docela zkoumaj....
« Last Edit: September 15, 2011, 10:05:33 AM by Dejnos »
Scirocco II GT II 1.8 JH 91/92

Offline Lahváček

• registrovaný uživatel
  • **
« Reply #4 on: September 15, 2011, 11:52:34 AM »
ahoj,  mám to udělaný úplně stejně, to VINko nemám snad ani 10ti místný. Na evidenčce na mě taky čuměli a pátrali po tom proč mám VIN vyraženej náhradní technologií. Ale je to zcela ofiko. Už se to tady řešilo mockrát, dřív to prej šlo bez problému hodit na papíry mk1, takže je nás tady víc co to tak máme, však kluci ti řeknou  ;)

Na STK jsi s tím už byl?

Deywis: Hele nebyl jsem, má to STK do 03/12
No zatim to vypadá, že to je snad legální. Uvidíme jak to půjde dál a kdyžtak zkusim zažádat o přiřazení novýho VIN a přeražení.

Offline Wari

• registrovaný uživatel
  • **
« Reply #5 on: September 20, 2011, 23:22:42 PM »
podle VW byly 17ti mistne VIN razene u aut stavene po roce 1980.
Pokud se delala se prestavba kastle prerazi ti VIN z velkeho technicaku takze pokud mas papiry z roku 1978 je vsechno ok a nikdo na to nemuze ani beknou. Jedine co mas blbe je to ze na zacatku ma byt WVW.
Prestavbu kastle ti povoluje IVG (Import Volkswagen Group) na zaklade tve zadosti zhruba do jednoho mesice. Pri pozitivnim vyroku na prestavbu po tobe chteji nekde okolo 3000kc mozna o trochu vice uz to budou tri roky co jsem tohle absolvoval  ;)
VW Scirocco 1.8 JH
Opel Astra Caravan 1.6
Indiana  Jones

Offline Lahváček

• registrovaný uživatel
  • **
« Reply #6 on: September 28, 2011, 10:59:04 AM »
podle VW byly 17ti mistne VIN razene u aut stavene po roce 1980.
Pokud se delala se prestavba kastle prerazi ti VIN z velkeho technicaku takze pokud mas papiry z roku 1978 je vsechno ok a nikdo na to nemuze ani beknou. Jedine co mas blbe je to ze na zacatku ma byt WVW.
Prestavbu kastle ti povoluje IVG (Import Volkswagen Group) na zaklade tve zadosti zhruba do jednoho mesice. Pri pozitivnim vyroku na prestavbu po tobe chteji nekde okolo 3000kc mozna o trochu vice uz to budou tri roky co jsem tohle absolvoval  ;)

No takhle....ve velkym TP mám desetimístný číslo VIN. Ale na kastli je k tomu doražený WVWZZZ. Nevim jestli je to správně, ale pak by ten VIN měl 16 míst. Což mi přijde divný.