Author Topic: brzdy help  (Read 4529 times)

Offline milo

• Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
brzdy help
« on: June 16, 2011, 22:03:27 PM »
hoší nejde mi odvzdušnit brzdy .Vymnenil sem hlavní válec ,zadní válečky .Když odvzdušnuju pedal skoro ok ,jak nastartuju šlápnu a je dole .A zadni kola pootočím v rukách i když stojí na brzde .Vzduch už nejde a stejne.Může mít špatny posilovač na to vliv?

Offline pov

• registrovaný uživatel
  • **
  • majitel neuvěřitelné slátaniny
Re: brzdy help
« Reply #1 on: June 17, 2011, 11:26:12 AM »
posilovač na to vliv nemá, máš ten zadek dobře složenej a nastavenej? pedál skoro ok neznamená že je ok, buď máš pořád někde vzduch nebo maj pakny vzadu moc prostotu
Golf 1 1,8 16v
Golf 2 1,9TDic ve výstavbě
ex:
F125P 1500
Jetta 1 1,6D
Golf 2 GL 1,6D

Offline shredder

• Neoblibeny člen
  • registrovaný uživatel
  • **
  • Scirocco II GTB
    • www.scirocco.webgarden.cz
« Reply #2 on: June 17, 2011, 20:19:39 PM »
sice tam  je samostav ale udělej si to sám aspon hrube aby ti buben trochu dřel až ho tam budeš vracet! jinak tohle děla né posilovač ale brzdový válec! myslím ten hlavní co je u posilovače. Může mít v háji gumičky a propoustí zpět před válec. a pokud ti netečou prasátka nebo brzdiče tak je to ten válec.
Scirocco 1.8 8v Rieger GTB
Scirocco 1.8 8v DX
Corrado 2.0 16v 9A

Offline Lucas

• registrovaný uživatel
  • **
  • jedééééééém
« Reply #3 on: June 17, 2011, 20:54:43 PM »
@shredder: on nepise ze se mu ztraci kapalina, takze mu to netece, problem bude bud v tom nastaveni paken, nebo nekde vzduch. Brzdovy valec ma vymenenej, to je tam napsany ;)
Scirocco MK2 1.8 16V KR stage 2 in progress 2xKx2xVKxPS

Offline shredder

• Neoblibeny člen
  • registrovaný uživatel
  • **
  • Scirocco II GTB
« Reply #4 on: June 17, 2011, 21:39:27 PM »
@shredder: on nepise ze se mu ztraci kapalina, takze mu to netece, problem bude bud v tom nastaveni paken, nebo nekde vzduch. Brzdovy valec ma vymenenej, to je tam napsany ;)

no to je sice krásný ale omo se taky obcas v tom valci jedny gumička otoči a propouští za válec! vím  že mu to nikde nejspíš neteče to byl jen podnět aby se na to podíval ještě jednou jestli mu to neodfukuje! jinak samostav je pěkně  ..... ! co se týče VW to soudruzi nedomysleli. doporučuju celí mechanizmus rozhýbyt stava se že nepremává a pak opírá jen jednu paknu o buben a ta to samo neudrží!

vzduch ti neovlivnuje brzdovou soustavu ( myslím výšku nebo propad pedálu! samo že trochu povolí to děla posilovač ale né že to pošle celý na zem.) ale spiš jeho lehčí sešlápnutí a citlivost.
« Last Edit: June 17, 2011, 21:42:43 PM by shredder »
Scirocco 1.8 8v DX
Corrado 2.0 16v 9A

Offline pov

• registrovaný uživatel
  • **
« Reply #5 on: June 18, 2011, 11:21:58 AM »
shredder:
-pokud gumičky nenasadíš blbě, nemůžou se otočit... kravina jak noha
-samostav skoro nikdy nefunguje, nastavit ho je otázka pár minut, prostě se s tím smiř...
-vypusť si brzdovku, když ti to brzdí i se vzduchem a pedál se ti nepropadá
Golf 1 1,8 16v
ex:
F125P 1500
Jetta 1 1,6D
Golf 2 GL 1,6D

Offline shredder

• Neoblibeny člen
  • registrovaný uživatel
  • **
  • Scirocco II GTB
« Reply #6 on: June 20, 2011, 12:17:05 PM »
shredder:
-pokud gumičky nenasadíš blbě, nemůžou se otočit... kravina jak noha
-samostav skoro nikdy nefunguje, nastavit ho je otázka pár minut, prostě se s tím smiř...
-vypusť si brzdovku, když ti to brzdí i se vzduchem a pedál se ti nepropadá

Víš co jestli se ti to nelíbí tak mi polib  ....... ! chtěl jsem  jen pomoc a dát nápad co by to mohlo být, a jestli chceš takhle na mě vyrukovat, tak si to řeš sám když to víš nejlíp a nepiš to sem ale přímo jemu.

U toho auta nejsem a tak nevím ani pořádně příznaky a píšu sem jen co mě napadá ze zkušenosti z podobných problémů! a PS: gumičky můžeš dát i dobře a stejně se ti otočí chytráku když máš nějaký bordel ve válci, když ti nedosedne vymezovací tyčka pedálu, když dojedeš válec až na konec tak když je starší má vyběhaný grot. ale to ty asi vlastně stejně víš.
Samostav funguje když si si ho očistíš a namažeš a samo když ho poskládáš správně.
a když vypustim brzdovou soustavu a šlápnu na pedál tak bych chtěl vidět jak pedál drží nahoře, u toho bych fakt někdy chtěl být.

Že já blbec zas lezu do téhle sekce a snažím se poradit!
« Last Edit: June 20, 2011, 12:18:45 PM by shredder »
Scirocco 1.8 8v DX
Corrado 2.0 16v 9A

Offline milo

• Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
« Reply #7 on: June 20, 2011, 15:07:19 PM »
Díky hoši za pomoc ale nakonec se ukázalo že sem blb já .V posilovači byla vypadnutá tyčka a byla ze šikma takže valec sice šel ale nedotlačel konec tudíž nešel odvzdušnit uplně . Co k tomu dodat no

Offline danek

• Administrator
  • registrovaný uživatel
  • Já a smrt se nepoutáme
    • http://danek.webz.cz
« Reply #8 on: June 20, 2011, 16:53:21 PM »
Chybama se člověk učí a to v každém věku :)
SCIROCCO 1.8 8v JH
SCIROCCO 1.8 16v PL, plná palba + klima :)

Offline pov

• registrovaný uživatel
  • **
« Reply #9 on: June 20, 2011, 23:36:47 PM »
shredder:Děkuju za pozvání, divil by ses ale nevím toho dost, nicméně vím že líbat tě nechci....jestli ale něco vím, tak že skládat vyběhanej brzdovej válec a ještě v něm nechat bordel.... :) a budeš se divit, ale pedál ti nahoře držet bude, už jen skrz vratnou pružinu ;)
Golf 1 1,8 16v
ex:
F125P 1500
Jetta 1 1,6D
Golf 2 GL 1,6D

Offline shredder

• Neoblibeny člen
  • registrovaný uživatel
  • **
  • Scirocco II GTB
« Reply #10 on: June 22, 2011, 21:27:38 PM »
pov: já myslel při sešlápnutí asi nahoře držet nebude a když tam pružina nebude tak taky padne dolu. divil by ses s čím se setkám u lidí co opravují auta a snaží se co nejvíc ušetřit. u mila jsem bohužel nevěděl za co vyměnil ten brzdový válec  jestli za nový nebo opravený. Ono tam se bordel dostane i když jsi šikula ty gumičky moc při tom tlaku nevydrží když se tam dostane třeba rez! a jak píšeš on se vyběhaný válec opravovat nevyplatí, ale lidi šetří kde se dá takže je to bohužel běžná praxe. PS: o té tyčce jsem psal. :-*

Omlouvám se už to není k tématu a jako off topic to klidně smažte!
Scirocco 1.8 8v DX
Corrado 2.0 16v 9A

Offline milo

• Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
« Reply #11 on: June 23, 2011, 22:01:49 PM »
ja vím asi kde sem udelal chybu on možna i ten starý valec byl dobrej ale mnel sem uplne vypuštenej systém a když sem to odvzdušnoval  tak se ten válec jakby pár krát zasek ,takže sem musel rukou nazvednout pedál a v tom to asi vyskočilo a proto mi to delalo to samé co na novém nebo sem se při nahazováni nepodíval pořádne do toho posilovače a tyčku nenapravil.Snad poučení pro budoucnost .Ale každopádne díky za rady kluci.

Offline shredder

• Neoblibeny člen
  • registrovaný uživatel
  • **
  • Scirocco II GTB
« Reply #12 on: June 24, 2011, 10:37:11 AM »
JJ v jednom z mích nesouladů s povem jsem psal že to může dělat vymazovací tyčka brzdového pedálu. Stane se to každému hlavně že už brzdíš a mužes jezdit.
Scirocco 1.8 8v DX
Corrado 2.0 16v 9A