Author Topic: Motor a jaký ?  (Read 11690 times)

Offline Martin .V

• registrovaný uživatel
  • **
Motor a jaký ?
« on: May 31, 2011, 21:12:07 PM »
Zdravím lidi :) , jen tak nadhodím furt přemyšlím o motoru do Scirocca MK2 a nějak se nemůžu rozhodnout :\  v poslední době se mě zamlouvá 1.6 81kw . Zajimal by mě váš názor a zkušenosti s motorama z MK2 jaký je podle vás tak nejlepší na - udržbu
                                                                      - spotřebu : nejdemě ani tak o úsporu na to mám jízdní kolo :D;) spíš o to když jedete na pohodu a pak když to ošlapnete :D
                                                                      - schánění dilu
                                                                      - spolehlivost
Klidně napište klady i zápory ať jsem o něco chytřejší a pomužemě to v rozhodováni :) moc dík Martin.V

Offline mie009

• registrovaný uživatel
  • **
  • Navigator
Re: Motor a jaký ?
« Reply #1 on: June 01, 2011, 08:30:11 AM »
Heh to je docela naročné téma. Nejlepši jsou 16V PL a KR 95 nebo 102kW ale shaňka po kusu v dobrém stavu je dost naročna. Na udržbu nejlepši je asi JHčko protože to ma pomalu každé sciro, a nejsnadnějši na udržbu jsou karbeci protože tam maš minimum elektriky. Celkově většina motoru v sciru není moc těžka na udržbu jak tomu někdo rozumi.Ja osobně bych šel do 16V jestli chceš aby to auto jelo fakt vyborně. Ja mam osobně JB což je slabotina ale zato docela stabilni ohledně poruch.
Scirocco 1.5 JB new project
Fiat Grande Punto 1.2

Offline Martin .V

• registrovaný uživatel
  • **
« Reply #2 on: June 01, 2011, 09:31:24 AM »
 :) jasny tak 16v byse mě líbyl a moc , ale pravě sehnat nějakej v dobrém stavu :\ , ja měl doma dva 1.8 8v karbce jeden byl potkanej :\ a druhej nedostrojenej z půlky "předchozí majitel se naich značně vyřádil :( " tak šli oba zdomu protože překážely , teď se mám z posledního šíra co jsem přitahl taky 1.8 8v se vstřikama asi (112ps) jestly se nepletu . Na něm par věcí chybý taky , vstřiky opojený bylo mě řečeno že to ma zničený těstění pod hlavou :\ . Proto  pravě přymýšlím jestly nemám schánět uplně jiný motor kterej chodí než utopit peníze v opravě toho co mam protože na něm bude asi víc věci dokurvených předchozí majitel když mu odešlo to těsnění tak stím jel dál abyse dostal domů  prej to střilelo od vejfuku a nešloto na všechny valce :( .

Offline Mates

• registrovaný uživatel
  • **
« Reply #3 on: June 01, 2011, 11:47:35 AM »
vcelku jednoduchá otázka.. v první řadě de o to co chceš a kolik do toho chceš nainvestovat popřípadě co budeš muset platit a co si dokážeš udělat sám.. v případě zástavby 16v, tak ten motor budeš muset sehnat a z hlediska že budeš chtít aby to něco vydrželo tak to budeš muset minimálně přetěsnit, zabrousit ventily a sedla (teda jestli je rovnou nevyměníš), nový simeringy na ventily a nejlepší bude i nový hydroštely.. no a pak už to jen složit dát do auta a zprovoznit.. jenže to je jenom motor bez elektriky a všech možnejch ventilů a čidel..

každopádně tohle bych osobně udělal s každym motorem co bych si chtěl dávat do auta a v tvym případě bych tam asi nechal to co tam bylo v případě, že nemáš komplet elektriku a nastrojenej motor
Mk II GTL, 1.8 16v, kamei
MK II GTX, 1.8 GASPOWER, wintercar
něco málo MK l

Offline Martin .V

• registrovaný uživatel
  • **
« Reply #4 on: June 01, 2011, 12:21:04 PM »
No tak puvodní kasna je upně pryč ten motor je davno venkua kompet EL. co tam byla vytahaná :D sice sem to kompet popisoval ale to mě bude bestak k prdu :\ ,jako autoklempíř  se hrabu v motorech minimalně ale bohu dík mam kolem sebe šikový lidi jak automechaniky tak autoeletrikáře :) jinak auto budu dělat komplet asi celí ale né na výstavy ale na každodení ježdění takže s investicí počítam ale v rámci mezí ;)               

A jen malí dotaz 16v ma v zadu kotoučový brdy žejo ? takže kdyby nahodou tak musím měnit asi celou nápravu z 8v za napravu z 16v , a je to jen zaměna , sednou si nebo je tam jinak řešený  uchycení ?

Offline Lucas

• registrovaný uživatel
  • **
  • jedééééééém
« Reply #5 on: June 01, 2011, 12:53:24 PM »
naprava je uplne stejna, jen vymenis bubny za kotouce.
Scirocco MK2 1.8 16V KR stage 2 in progress 2xKx2xVKxPS

Offline Dejnos

• registrovaný uživatel
  • **
« Reply #6 on: June 01, 2011, 16:13:53 PM »
Já bych tam asi dal DX, tj. 1.8, 8V, 82 Kw.
Ta 1.6, 81 Kw, mi přišla přeci jen docela žravá a při dnešních cenách benzínu.....jinak je ale taky dobrej, jen jich taky asi už ani tolik není.
Nejvíc teď bude asi JH, 1.8, 8V, 70 Kw, to mám i já a nejede to zas tak špatně, většina dílů je v pohodě dostupných, ale samozřejmě necelých 100 koní je jen necelých 100 koní, navíc ty roky už taky dělají svoje.....
Nebo hold něco s karbecem, z Golfa tam toho jde taky dost....
Pokud tedy nechceš dělat totálku, tak by se to přeci jen mělo odvíjet od toho, co tam bylo.
Pokud tam byl karbec, tak oproti "i" měl jinou elektriku, čerpadla adt.....      
U toho 16V je pak většina věcí docela raketa a to včetně samotné ceny motoru.    
 ::)
« Last Edit: June 01, 2011, 16:16:51 PM by Dejnos »
Scirocco II GT II 1.8 JH 91/92

Offline Lucas

• registrovaný uživatel
  • **
  • jedééééééém
« Reply #7 on: June 01, 2011, 16:36:50 PM »
Pokud bych mel menit motor tak jedine 16V a idealne KR kvuli absence vetsiny elektriky, nehlede na to ze je to jine svezeni ;)

Offline Dejnos

• registrovaný uživatel
  • **
« Reply #8 on: June 01, 2011, 16:47:00 PM »
No mě osobně to zas nějak neuchvátilo, za to všechno předělávání a nasledných starostí (jako třeba i STK)  to asi dnes už ani nestojí, navíc, kde se tady dá jezdit 200....to je snad už lepší koupit něco hotového nebo komplet jiného.  ::)
A když sem viděl výsledky sprintů, tak zase nějaký opravdu výrazný rozdíl 16V oproti DX  tam zase nebyl.  8)
« Last Edit: June 01, 2011, 16:54:54 PM by Dejnos »
Scirocco II GT II 1.8 JH 91/92

Offline Lucas

• registrovaný uživatel
  • **
  • jedééééééém
« Reply #9 on: June 01, 2011, 16:58:51 PM »
To je videt ze do sprintu nevidis, mezi seriovym KR se 140koni a 220k Hondou Integrou Type R je rozdil na ctvr mile 1,4s ;)

Offline Lucas

• registrovaný uživatel
  • **
  • jedééééééém
« Reply #10 on: June 01, 2011, 17:03:08 PM »
No mě osobně to zas nějak neuchvátilo, za to všechno předělávání a nasledných starostí (jako třeba i STK)  to asi dnes už ani nestojí, navíc, kde se tady dá jezdit 200....to je snad už lepší koupit něco hotového nebo komplet jiného.  ::)
A když sem viděl výsledky sprintů, tak zase nějaký opravdu výrazný rozdíl 16V oproti DX  tam zase nebyl.  8)
Problemy na STK bude mit vzdy kdyz zmeni motor (pokud to nebude stejny typ jako tam byl) Prehozeni motoru je stejne jak u 16V tak u 8V, s KRkem bude mene problemu s elektrikou nez s JHckem. A kdyz uz se s tim delat tak uz skocit do toho nejvkonejsiho. Samozrejme ze idealni by bylo sehnat darce ;)

Offline Mates

• registrovaný uživatel
  • **
« Reply #11 on: June 01, 2011, 17:09:51 PM »
da se udělat spousta věcí, ale z hlediska náročnosti je nejjednodužší tam vrátit to co tam bylo s vyhlídkou že to jednou bude veterán origo.. jinak samozřejmě KR je jiný svezení a o tom že rozdíly oproti JH sou minimální je zbytečný se bavit.. co se týče zapojení tak JH, PL a všechny tyhle motory s počítačema jedou bez el. akorát se musí dodrže to co ten motor potřebuje :D
něco málo MK l

Offline Petrtrol

• Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
  • malý závodník
« Reply #12 on: June 01, 2011, 17:10:41 PM »
fakt jo? :D
vw scirocco2 1.8 8V 82kw
vw vento      1.9 tdi  66kw
vw scirocco2  1.6      55kw

Offline Mates

• registrovaný uživatel
  • **
« Reply #13 on: June 01, 2011, 17:18:51 PM »
áááájejej ;D ;D, samozřejmě musí dávat jiskru, ale nemusí to mít žádný ventily, počítače atd.. což sem do předchozího nenapsal ;)
něco málo MK l

Offline Petrtrol

• Člen CSSC
  • registrovaný uživatel
  • malý závodník
« Reply #14 on: June 01, 2011, 17:20:42 PM »
no vidíš i bez zbytečností to jede
vw scirocco2 1.8 8V 82kw
vw vento      1.9 tdi  66kw